CP3 by Basketball Totaal

Landstede Zwolle door naar halve finale

Ook Landstede Zwolle is doorgedrongen tot de halve finale. Wedstrijd 2 werd in Rotterdam ook gewonnen. Zwolle won met 73-81.

De eindstand in de serie is 2-0 voor Zwolle, dat in de halve finale tegen SPM Shoeters mag aantreden. En zo spelen de top vier teams in de halve finale.

Toch was het zeker geen walkover voor Landstede, dat de eerste wedstrijd won met 105-62. Rotterdam vocht voor wat het waard was en had gewoon kansen om te winnen.

Yannick Franke was wederom de grote man bij de thuisploeg. Franke was goed voor 26 punten en zorgde voor een 39-31 voorsprong. Maar Landstede haakte vlak voor rust aan (42-39) en won de wedstrijd definitief in de derde periode. De ploeg van Herman vd Belt ging erop en erover en liep naar een 53-58 voorsprong, die naar de dubbele cijfers ging (60-70).

Maar in tegenstelling tot de wedstrijd van donderdag, bleef Rotterdam vechten voor de laatste kans. Het was niet genoeg helaas. Ties Theeuwkens schoot nog een driepunter erin voor 71-74, maar een paar seconden later schoot Zwolle ook met scherp. De tijd tikte weg en Rotterdam koos voor het foutenspelletje. Het mocht niet baten, want Landstede faalde niet vanaf de strafworplijn en behaalde zodoende de verdiende overwinning.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.