CP3 by Basketball Totaal

Landstede wipt naar de derde plaats

Landstede Zwolle is toch wel de verrassing van het seizoen aan het worden. Op dit moment staat de ploeg op de derde plaats en staat het slechts vier punten achter op de koploper ZZ Leiden.

Rotterdam Basketball was het volgende slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van Herman van der Belt. Het werd 94-85 voor Landstede Zwolle.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd en kon beide kanten uitvallen. Valentijn Lietmeijer werd uiteindelijk de held van de wedstrijd met een verre driepunter. Lietmeijer was goed voor 17 punten, waarvan 5 heerlijke driepunters.

Bij Rotterdam moest zoals wel vaker de laatste tijd het komen van de topscorer in de eredivisie Yannick Franke. Franke is in recordtijd naam aan het maken in de eredivisie en scoorde tegen Landstede 20 punten, 3 rebounds en 6 assists in 32 minuten speeltijd. Teamgenoot Tamasauskas scoorde ook 20 punten voor de bezoekers.

Bij Landstede waren het Joe Burton (uiteraard) met 22 punten, 7 rebounds en 6 steals samen met Tyson Hinz met ook 22 punten, 7 rebounds en 5 assists die de kar samen met Lietmeijer trokken.

Zoals gezegd kon het beide kanten opgaan. Via 24-24 en 47-44 bij rust, was er nog steeds nauwelijks licht tussen de twee teams na dertig minuten. Aanvallend scoorden de beide teams er lekker op los en leek het een honderd punten wedstrijd te gaan worden. Via 68-65 bij het ingaan van de laatste periode kon het dus beide kanten opgaan. Het grote verschil zat het deze keer in de steals. Rotterdam had slechts 1 steal en Zwolle 17. Dan valt het kwartje voor Rotterdam uiteindelijk net verkeerd.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.