CP3 by Basketball Totaal

Landstede wint, maar verliest Tiller met D-fout

Geen moment maakte Maxxcom BSW vanavond in eigen huis aanspraak op een overwinning tegen Landstede Zwolle. Zonder al te veel moeite haalde de Zwolse club met 56-84 belangrijke punten binnen voor de race om de bovenste plaatsen.

Weert tankte vorige week nog vertrouwen door in overtime te winnen van directe concurrent Amsterdam en kreeg daarmee een broodnodige morele boost. Zwolle verloor van koploper Leiden in een wedstrijd waarin het kansen liet liggen om de punten in eigen huis te houden. De ploeg van Herman van den Belt wilde vandaag de rug rechten en met een goed gevoel de winterstop ingaan.

In de eerste helft was Landstede heer en meester. Center Joe Burton maakte goed gebruik van zijn fysieke voordeel en dunkte zijn ploeg naar 3-6. Na vier minuten spelen liep Mick Fleuren van BSW al tegen zijn derde persoonlijke fout aan. Zijn ploeg zag de foutenlast in het eerste kwart aardig oplopen en had geen antwoord op de snelle combinaties van de Zwollenaren. JT Tiller vergrootte de marge naar 5-12. Een driepunter van Tyson Hinz en een and-1 van Leon Williams bepaalden het eerste kwart op 9-22.

BSW leek zich in het begin van het tweede kwart te herpakken met and-1’s van Roel Aarts en Daan Rosenmuller, maar vervolgens verliep het kwart voor beide ploegen stroef. Zwolle vergrootte wel nog haar voorsprong door scores van onder anderen Kenrick Zondervan en Tyson Hinz en ging met 19-35 de rust in. Vooral laatstgenoemde was met negentien punten een plaag voor de Weerter defensie.

Na rust was er meer spektakel. Leon Williams ging tot twee maal toe alleen op de basket af. De eerste keer lukte het Akeel Eduardo om deze fast break te stoppen door een prachtig block. Dat block was volgens de arbitrage onreglementair, waardoor Williams vanaf de vrije worplijn alsnog voor twee punten mocht aanleggen. Hij benutte er één. Enkele seconden later mocht hij opnieuw alleen naar de ring lopen. Dit maal faalde hij niet.

Joost Padberg scoorde in het derde kwart zes punten voor Weert, Daan Rosenmuller vond op zijn beurt een gaatje in de defensie en Kenneth van Kempen maakte vervolgens 31-46. De Weertenaren kwamen daarmee in een flow. Rosenmuller was met een driepunter opnieuw trefzeker, Van Kempen bezorgde na een steal de bal bij Eduardo, die met een layup 37-51 op het scorebord zette. Na deze opleving was het weer de beurt aan Zwolle. De blauwvingers zetten de stand met nog één kwart te gaan op 40-60, nadat JT Tiller gebruikmaakte van een slimme screen van Kenrick Zondervan en een driepunter op zijn naam schreef.

Weert deed in het laatste kwart nog haar best om dichter bij Zwolle te komen. Mede door Daan Rosenmuller, die de ring regelmatig wist te vinden. Landstede speelde de wedstrijd echter gecontroleerd uit met scores van JT Tiller, die met een 100% score voor zestien punten tekende. Die zelfde Tiller kreeg het vlak voor tijd onnodig aan de stok met Roel Aarts. Dat leverde hem een diskwalificerende fout op. Akeel Eduardo schreef op het laatst nog drie punten bij, maar de grote marge tussen zijn ploeg en de Zwollenaren beschreef nog altijd het klasseverschil vanavond.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.