CP3 by Basketball Totaal

Landstede veel te sterk voor Rotterdam

Rotterdam Basketball College heeft tegen Landstede Zwolle het verrassend goede spel van de eerste twee wedstrijden niet kunnen doortrekken. De ploeg van Ferry Steenmetz liep in het eigen Topsportcentrum al snel achter de feiten aan en kwam niet meer in de buurt van de goed spelende Zwolse ploeg.

Tot 8-11 gingen beide teams gelijk op. Via twee driepunters van Holden Greiner sloeg Zwolle een eerste gaatje naar 11-19. Bart Stolk, na een avontuur in Spanje weer terug in Rotterdam, zette nog wel 15-21 op het bord, waarna Rotterdam Landstede al in het eerste kwart verder zag uitlopen naar 15-28.

Rotterdam had tegen de aanvalsdrift van Zwolle de verdediging onvoldoende op orde. Het werd individueel te vaak op lengte, kracht en slimheid verslagen en had ook te weinig vat op de dreiging van buiten. Vooral Holden Greiner en Justin Stommes, die er samen in totaal zeven driepunters ingooiden, deden Rotterdam pijn.

Van 15-30 werd het vroeg in de wedstrijd 15-39 en zelfs 19-45 na twee drietjes van Stommes. Het was duidelijk dat Rotterdam niet goed in de wedstrijd zat en dat gold ook voor de leiders van het team, Matthew Otten en Cameron Echols. Het verleidde coach Steenmetz tot een wat cynische  “this is your team, 45 points’’, die duidelijk teleurgesteld was in het optreden van zijn dragende spelers en meer nog, de grote achterstand van zijn ploeg. De zoneverdediging die Rotterdam inmiddels had neergezet leek heel even te werken en met drie punten op rij van de 2.13 meter lange Seraino Dalgliesh werd de rust bereikt bij 30-49.

Aan het begin van de tweede helft toonde Rotterdam nog wel het geloof om de wedstrijd weer enigszins spannend te kunnen maken. Twee scores van de bij vlagen goed spelende Don Rigters brachten Rotterdam op 39-57. Een rake driepunter van Stommes tilde het verschil echter meteen weer boven de twintig (39-60). Rotterdam ging te gehaast spelen, ook niet geholpen door point guard La’Shard Anderson die veel kwaliteiten in zich heeft, maar net iets te vaak voor eigen glorie ging en daarmee Zwolle in de kaart speelde. Vooral op de break, vaak ingeleid via de rappe J.T. Tiller, kon Zwolle aan een aantal gemakkelijke scores komen.

Michael Kok deed met een driepunter wel iets terug voor Rotterdam (45-66) maar kon even later meteen gaan zitten, na het nemen van een overmoedig, gehaast schot. Een logische beslissing van een coach die jonge spelers beter wil maken en dus direct moet confronteren met hun eigen fouten.

In het laatste kwart doofde het vuur in de wedstrijd, voor zover er van een strijd nog sprake was. Anderson pakte nog wel een aantal knappe steals op een soms wat laconiek ogend Zwolle. Het maximale verschil van 64-93 werd met een 70-95 iets dragelijker voor Rotterdam. Dat snel moet leren van deze wedstrijd om de draad van het goede spel in de eerste twee games weer op te kunnen pakken.

Waar Cameron Echols het na afloop had over een gebrek aan focus en concentratie en ook niet tevreden was met zijn eigen spel, was Steenmetz uiterst kort in zijn commentaar: “Zwolle was twee klassen beter dan wij en we hadden problemen met onze verdediging.”

 

ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE – LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE  70-95  (15-28, 30-49, 53-73)

20131019 rdam_zwol 3015 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.