CP3 by Basketball Totaal

Landstede royaal de betere tegen Matrixx Magixx

Na twee ferme tikken op rij heeft Herman van den Belt zijn ploeg voor de afsluiting van het kalenderjaar toch nog op de rails gekregen. Landstede Zwolle pakte met opmerkelijk royale cijfers uit in de laatste competitiewedstrijd van 2013. Matrixx Magixx werd met 89-68 compleet afgedroogd.

De Zwolse veerkracht was opmerkelijk, omdat het juist in de nederlagen tegen Den Bosch en Groningen op cruciale momenten aan intensiteit had ontbroken. Dat Landstede kracht vond om het dipje in de vorm te overwinnen, onderstreepte de structurele gooi naar de hoogste posities in de Dutch Basketball League. De langdurige koppositie sinds de start van de competitie was geen toevalstreffer.

Niet alleen de intensiteit, ook de hechtheid van het collectief was een bepalende factor. Steeg Robbie Sihota met 18 punten en 10 rebounds persoonlijk tot prima cijfers, de Zwollenaren paarden hun goede individuele prestaties aan een beter collectief. Vier man haalden dubbele cijfers, met Justin Stommes (25 punten) en Leon Williams (18 punten) als koplopers. Daarenboven kwam Landstede tot een 47-38 reboundoverwicht en bleek het betere collectief ook uit 19 tegenover 11 assists.

Beide ploegen waren overigens uitermate zuinig met de bal. In de hele wedstrijd werden slechts 19 turnovers geturfd.

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – MATRIXX MAGIXX WIJCHEN  89-68  (17-19, 40-30, 60-46)

20131222 zwol_wijc 3076 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.