CP3 by Basketball Totaal

Landstede ontsnapt in Leeuwarden

Landstede Zwolle heeft een belangrijke zege geboekt in jacht op de derde plaats op de ranglijst. In Leeuwarden werd het een zwaarbevochten 77-83 overwinning voor Zwolle.

De zege was zeer belangrijk, omdat Landstede op acht punten achterstand stond op Donar met vier wedstrijden in te halen. Waaronder dus de lastige uitwedstrijd in het Kalverdijkje.

Tot twee minuten voor tijd had Aris gewoon een dikke kans om te winnen en stond de ploeg van Simpson voor met 77-76. Maar de Nederlanders Zondervan, Williams en Lietmeijer zorgde voor de voorsprong en de winst.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft liep Landstede uit naar 24-37 en leek het een eenvoudige avond te gaan worden. Maar Aris vocht zich terug en bij rust was het gat slechts vijf (38-43).

De tweede helft begon de thuisploeg uitstekend en ging het erop en erover. Een driepunter van Hope zorgde voor de gelijke stand en de Paula zorgde voor de voorsprong (50-47).

Aris liep zelfs weg tot 63-55, maar Landstede toonde veerkracht en stond aan het begin van de vierde periode gewoon voor 65-66.

De vierde periode was het stuivertje wisselen en was de breedte van de selectie net doorslaggevend voor de winst. Toch een uitstekend resultaat voor Leeuwarden, die liet zien vandaag geen prettige tegenstander te zijn in de play-offs. De kans is dat Landstede tegen Aris in de kwartfinale uit zal komen.

Topscorers Aris: Jackson-Cartwright 27 punten, Simmons 14, Watkins 11.

Topscorers Zwolle: Burton 27, Williams 14, Lietmeijer 11, Hulzebos 10.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.