CP3 by Basketball Totaal

Landstede: Last Team Standing

Landstede Zwolle is na de overwinning op SPM Shoeters Den Bosch (77-75) het enige team in de Dutch Basketball League zonder verlies. In een wisselend duel hield de ploeg van Herman van den Belt precies genoeg over om de koppositie over te nemen van Den Bosch. Beide ploegen hebben nu acht punten, maar Den Bosch speelde een wedstrijd meer.

Landstede maakte de slotfase van het boeiende duel onnodig spannend. Na een moeizaam derde kwart herstelde de thuisploeg zich prima en leek bij 77-65 de wedstrijd in de knip te hebben. Maar SPM Shoeters gooide er een full court press tegenaan, waarop Landstede het antwoord schuldig moest blijven. Er volgde een 0-10 run naar 77-75 en bijna was de driepunter van Ali Farokhmanesh – op een paar seconden van het einde – ook nog gevallen. De bal stuitte echter op de ring.

Landstede speelde een hele goede eerste helft en op de 41-33 ruststand was dan ook niets aan te merken. De Zwolse ploeg kwam echter niet goed uit de kleedkamer en viel ver terug in vergelijking met de eerste helft. De concentratie verslapte en dat moet je tegen een ploeg als Den Bosch – zonder de aan de linkerenkel geblesseerde Stefan Wessels – niet doen. Een run van 3-16 deed de wedstrijd volkomen kantelen: 44-49.

Mogelijk had het te maken met een wegvallen van Justin Stommes, die last had van een knie en vrijwel het hele derde kwart aan de kant bleef. Maar het herstel kwam dus in het vierde kwart, al realiseerde Landstede zich kennelijk niet, dat je tot het allerlaatste moment scherp moet blijven.

Maar de beloning voor een over het geheel genomen goede wedstrijd kwam er in de vorm van de vierde opeenvolgende zege en voorlopig de eerste plaats in de DBL.

Ondanks het derde kwart was Justin Stommes de topscorer namens Landstede met 20 punten. Hij werd gevolgd door Valentijn Lietmeijer met 13 en Kenrick Zondervan met 12. Tai Wesley was de beste schutter namens SPM Shoeters met 21 punten (10 uit 14). Kees Akerboom droeg 14 punten bij aan het totaal, dat dus net niet voldoende was voor de winst.

Valentijn Lietmeijer schoot zijn totaal bijeen via vooral drie driepunters op een totaal van zes pogingen. De dit seizoen van Aris overgekomen guard: “Het voelt voor mij als een bevrijding. Ik weet dat ik kan schieten. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en als we zo doorgaan, dan kan het weleens een heel leuk seizoen worden. En ja, zo’n periode in het derde kwart. je weet dat het kan gebeuren…”

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – SPM SHOETERS DEN BOSCH  77-75  (18-17, 41-33, 58-56)

20131023 zwol_denb 3019 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.