CP3 by Basketball Totaal

Landstede in vierde kwart royaal voorbij BC Apollo

Landstede Basketball heeft de uitwedstrijd tegen BC Apollo ogenschijnlijk gemakkelijk in een royale winst omgezet: 66-87. Ogenschijnlijk, want de Zwollenaren hadden een monster-vierde-kwart nodig met 36 punten om de Amsterdammers werkelijk op afstand te zetten. Bij Landstede ontbrak – naast de al langer afwezige Justin Stommes – international Leon Williams. J.T. Tiller was de Zwolse topscorer met 22 punten. Voor BC Apollo gooide ex-Zwollenaar Mark Ridderhof 16 punten binnen.

De middenmoot in de Dutch Basketball League blijft door de Zwolse zege zeer interessant. Den Helder kreeg dit weekeinde een tik van Leiden, of beter gezegd: een dreun. Landstede staat nu nog maar vier punten verwijderen van de derde plaats op de ranglijst. Wijchen en Leiden op hun beurt hijgen de Zwollenaren met twee punten verschil in de nek.

Zwolle mag in de slot van de competitie met de terugkeer van spelers op sleutelposities hopen op tijden die vergelijkbaar zijn met het begin van het seizoen, toen het team lang en onbedreigd de eerste plaats op de ranglijst van de Dutch Basketball League in handen had.

Ook voor Amsterdam is er in de DBL nog volop te halen, ondanks de nederlaag tegen Zwolle. Rotterdam is zwalkende . De Maasstadbewoners hebben evenveel punten als de Amsterdammers, maar een wedstrijd meer gespeeld. De achtste plaats op de ranglijst – de laatste plaats die recht geeft op deelneming aan de play-offs – is voor BC Apollo een reële want haalbare doelstelling.

 

BC APOLLO AMSTERDAM – LANDSTEDE ZWOLLE  67-88  (17-14, 35-38, 48-52)

20140316 adam_zwol 3143 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.