CP3 by Basketball Totaal

Landstede dendert over Aris

Probleemloos heeft Landstede Basketball Zwolle de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden naar zich toe getrokken. De Zwollenaren waren met 90-65 te sterk. Slechts in het eerste kwart konden de Friezen een fatsoenlijke vuist maken (16-24), maar in het tweede kwart wist Aris slechts 8 punten te maken. Landstede gaf in de tweede helft flink gas en 53 maar liefst 53 punten, een gruwel voor elke coach die de defensie serieus neemt.

Landstede maakte met de zege een einde aan een serie van vijf nederlagen. De ploeg van Herman van den Belt had sinds 26 januari het zoet der victorie niet meer mogen smaken. Hoogtepunt in de wedstrijd was een alley-oop van de uitblinkende guard Leon Williams op Holden Greiner voor 45-32. Aris kwam op dat moment al volstrekt niet meer in de wedstrijd voor.

Toch was er nog wel een lichtpuntje voor de Ljouwerters: Jan van der Kooij maakte voor het eerst sinds 30 november vorig jaar weer minuten. Daar stond tegenover dat coach Ed Molthoff geen beroep kon doen op de zieke Tjoe de Paula.

Ook Zwolle was niet op oorlogssterkte. De verrassende lijstaanvoerder van het begin van de competitie moest het stellen zonder alleskunner Justin Stommes. Zijn ontbreken werd uitmuntend gecompenseerd door de Sergio de Randamie die met 12 punten en 10 rebounds voor een double-double tekende.

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – ARIS LEEUWARDEN  90-65  (16-24, 37-32, 60-44)

20140226 zwol_leeu 3125 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.