CP3 by Basketball Totaal

Landstede deelt eerste tik uit

Landstede Basketbal heeft zondagmiddag de eerste gevoelige tik uitgedeeld aan regerend landskampioen SPM Shoeters. In het Landstede Sportcentrum schieten The Hammers de Bosschenaren de zaal uit. Dat het uiteindelijk ‘slechts’ 89-74 wordt in de eerste halve finale van de play-offs, ligt eerder aan verslapping aan Zwolse zijde dan aan een grootse ommekeer vanuit het Brabantse.

De Zwolse toeschouwers hebben vooraf een kanariegeel shirt gekregen om hun steun nog eens extra te laten blijken. In de nok van het sportcentrum kijken Bossche supporters neer op een gele zee. De eerste klap delen de Zwollenaren uit. Het is Jessey Voorn die het vizier bijzonder scherp heeft staan. Drie driepunters vallen binnen en het eerste gaatje is geslagen: 13-7.
SPM Shoeters slaat echter snel terug. Inside komt het moeilijk tot scoren, maar de driepunters vallen als rijpe appelen. Met twee afstandsraketten inspireert Arvin Slagter zijn teamgenoten. Stefan Wessels schiet met twee driepunters de Bosschenaren voor het eerst op voorsprong, waarna een onmogelijk schot vanaf de middellijn van Kees Akerboom de kwartstand ineens op 17-24 zet. <p “=””>Zoals wel vaker schieten de Zwollenaren niet in paniek.
Langzaam maar zeker nemen zij het heft in handen. De verdediging sluit, turn overs worden geforceerd en de aanval begint echt te draaien. Het tweede kwart eindigt uiteindelijk in 24-9. Alhoewel naast Arvin Slagter Kees Akerboom goed op dreef is, staat er nu geen maat op Grant Gibbs. De Amerikaan, die uiteindelijk topscoorder van de wedstrijd wordt met 24 punten, opent het tweede kwart met twee tweepunters, voordat Mike Schilder een antwoord paraat heeft. Gibbs gaat vrolijk door en een driepunter van Steve McWhorter zet Landstede Basketbal weer naast SPM Shoeters.
Als Ewoud Kloos met een geniale schijnbeweging ex-ploeggenoot Leon Williams het bos in stuurt en een driepunter binnenschiet, ontploft de zaal. Daarna volgt een step back driepunter van Jessey Voorn en het toetje is voor Steve McWhorter. Het is 41-33 bij rust. Shoeters-coach Sam Jones is scherp na afloop: “In het eerste kwart speelden we zoals we wilden spelen. In het tweede kwart waren we koud. Het verschil zit hem vandaag in de schotpercentages. Ze hebben de eerste klap uitgedeeld.”
Die klap wordt direct na de pauze een dreun. Het derde kwart is vaak beslissend dit seizoen. Koud uit de kleedkamers schiet Tyson HInz een driepuntertje, waarna Jessey Voorn er nog maar eentje aan toevoegt. Sam Jones vlucht in een time-out, maar de Zwolse run valt niet te stoppen. Weliswaar blockt Dejan Kravic, die wel erg weinig speeltijd krijgt, Ricardo Glenn, maar in de tegenaanval loopt Leon Williams direct tegen een aanvallende fout aan. Gibbs geeft een schoonheid van een assist aan Ricardo Glenn en Steve McWhorter beëindigt met een driepunter de 12-0 run voor een 53-33 tussenstand. Na 25 minuten is de wedstrijd gespeeld. <p “=””>Landstede-coach Herman van den Belt spint van tevredenheid: “We hebben drie kwarten goed gespeeld. We kregen de schoten die we wilden.” Bij SPM Shoeters gaat langzaam het licht uit. Je hoort het gemopper op de arbitrage. Als Maarten Bouwknecht wel erg agressief reageert tegen het trio na een fout van hem op Grant Gibbs, is het Sam Jones die als eerste tegen een technische fout oploopt. In de slotseconde van het kwart loopt Arvin Slager ook nog eens tegen een onsportieve fout aan. De gratis punten worden in dank aanvaard. Na een kwart van maar liefst 33-14 is het 74-47 en resteren ogenschijnlijk nog tien saaie minuten.
Saai is het echter niet, alhoewel Sam Jones er nuchter onder blijft. “Het was te weinig, te laat.” Herman van den Belt is net zo nuchter: “Voor dinsdag hebben we nog aandachtspunten. We scoren zeven aanvallen op rij niet. Aan het eind gingen we wat knoeien.” Toch gebeurt er van alles. Arvin Slagter schiet vier driepunters op rij binnen, maar de Bosschenaren geven door technische fouten voor dezelfde Slagter en Leon Williams gewoon weer punten weg. Dat het arbitrale trio toch enigszins van slag is, blijkt als het per ongeluk Craig Osaikhwuwuomwan aan de lijn zet in plaats van Steve McWhorter, die zijn drive onreglementair gestuit zag door Stefan Wessels. Rolf de Pagter trekt zijn teamgenoten naar zich toe om hen te kalmeren en Sam Jones neemt een time-out. De Bosschenaren zijn volledig van slag. Dat zijn hun supporters ook, want ze blijven muisstil als Marcel Aerts de achterstand terugbrengt van 27 naar tien punten. Steve McWhorter zet met bonus het verschil weer op dertien. De Bossche basisspelers maken met uitzondering van Arvin Slagter dat allang niet meer mee. Zij zitten op de bank en overdenken hun zonden. Dinsdag wacht de herkansing.
Punten:
Landstede Zwolle: Grant Gibbs 24; Steve McWhorter 19; Jessey Voorn 15; Ricardo Glenn 10; Tyson Hinz 8; Ewoud Kloos 6; Craig Osaikhwuwuomwan 5; Kenrick Zondervan 2.
SPM Shoeters: Arvin Slagter 19, Kees Akerboom 15, Mike Schilder 10, Stefan Wessels 8, Ralf de Pagter 7, Marcel Aarts 6, Leon Williams 5, Dejan Kravic 4.
Bron: Landstede Zwolle

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.