CP3 by Basketball Totaal

Landstede Basketbal naar kwartfinale beker

Landstede Basketbal heeft woensdagavond de kwartfinale van de NBB Beker bereikt. In de Leidse Vijf Meihal werd het opleidingsteam van ZZ Leiden met 63-85 verslagen. Justin Stommes werd topscorer met 28 punten. Sergio de Randamie kwam tot 12 punten (en 8 rebounds). Aan de kant van ZZ Leiden 2 was Tomas Breel verantwoordelijk voor 12 punten. Ook Jake Prins (10 punten) en Sander Vos (11 punten) kwamen in de dubbele cijfers.

De Zwolse ploeg sloeg direct een gaatje (1-11) en sloot het eerste kwart af op 15-23. In de tweede periode liep Landstede vervolgens uit naar een maximale voorsprong van 17 punten (15-32), maar van een gelopen race was allerminst sprake. De jeugdige thuisploeg wist namelijk knap terug te komen tot 33-38. Bij rust was de marge echter weer 9 punten: 33-42.

Aanvankelijk leek Leiden na rust, via Ingmar Kok, opnieuw de aansluiting te vinden (36-42), maar Landstede liep in de derde periode alsnog uit naar een comfortabele voorsprong en besliste daarmee de wedstrijd. Bij de start van het laatste kwart stond het 45-64 voor de gasten. In de laatste 10 minuten kwam de overwinning van Landstede niet meer in gevaar, waarna het duel werd afgesloten op 63-85.

In de kwartfinale stuit Landstede Basketbal op SPM Shoeters Den Bosch; een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.