CP3 by Basketball Totaal

Landslake Lions heren 1 koopt groot in

De heren van Landslake Lions zijn hard op weg hun plek in de eredivisie te behalen. Met verschillende grote aankopen heeft de formatie van Laki Lakner zich tot de absolute topfavoriet in de heren promotiedivisie gemaakt. Een groot deel van de aanwinsten haalde Lakner uit de boedel van Apollo dat bij gevolg ernstig in de problemen komt.

Zo komt allereerst Joel Brandt over van Apollo, nadat hij de afgelopen jaren ook voor verschillende jeugdselecties van Oranje uitkwam. Afgelopen jaar kwam Brandt in 13 wedstrijden in actie voor Apollo en tekende voor 1,5 punten 3,7 rebounds en een assist en een steal per wedstrijd voor de Amsterdammers.

Ook van Apollo komt Berend Weijs. De 2.08 lange shotblocker die ooit begon met basketball bij Onze Gezelle speelde vier jaar in Amerika op college voordat hij naar Apollo kwam en daar meer dan twee blocks per wedstrijd liet aantekenen voor de Amsterdammers. Samen met Calvin Smith vormt Weijs een imposant duo Twintowers.

Ook voor op de kleine posities werd er goed ingekocht. Schutter Paul Candiff , 21 jaar pas , komt, hersteld van een ernstige knieblessure , over van Apollo. Candiff kwam via West Brabant Giants vijf jaar geleden al in de eredivisie uit, en speelde daarna voor Rotterdam.

5 reacties

 1. Nice, good news!
  Have heard that they also had invested a lot in some young upcoming players!
  That’s the way – hope that others will take it as an example
  Greets Pat ®

 2. Waarom nu al niet naar de eredivisie. Ploeg is op papier zeker niet minder dan Rotterdam, Amsterdam of Weerd. Hebben we meteen weer 10 ploegen.

 3. Wel – at thirst they want to create a team, not a group of players who can play at DBL.
  Good balanced team that act like a team – with some young guns backed up by couple of guys with DBL experience.
  Just wait and see – because a lot of good things are gonna happened over there.
  And let the basketball union level up their ambition – now that the national team ( without anyfinancial support! ) doing such a good job.
  Shame on you basketball union – …….” If you change nothing – nothing will change!!”.
  Greets
  Pat ®

 4. De Basketball Union (NBB) en de DBL zijn twee verschillende dingen. De clubs uit de DBL behoren tot de FEB en die hebben het nationale team en Nederland U20 de afgelopen twee jaar wél geadopteerd, waar de NBB van deze twee landelijke selecties af wilde. De promotiedivisie valt wel onder de NBB, dus wat is het verschil dan. Zeg dan dat je eerst de organisatie goed voor elkaar wil hebben voordat je de overstap naar de DBL wil en kan maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.