CP3 by Basketball Totaal

Landskampioen met de rug tegen de muur

Landskampioen en bekerwinnaar SPM Shoeters kan bijna op vakantie. In de serie tegen Landstede Zwolle is de ploeg van Sam Jones één nederlaag af van een uitschakeling. Landstede Zwolle won in Den Bosch met 60-66.

Het zou een exit door de achterdeur zijn voor de trotse club uit Den Bosch, die nooit echt op gang kwam in de wedstrijd tegen Landstede. Ook Landstede speelde onder de maat en beide teams zijn op deze manier geen partij voor de winnaar van ZZ Leiden tegen Donar.

Bij rust stond er een beschamende 20-24 op het scorebord van de Maaspoort. Een halve finale play-offs onwaardig.
In de tweede helft leek Den Bosch het even aan de praat te krijgen en kwam op een 45-38 voorsprong, maar Jessey Voorn vond het toen welletjes. Mede door zijn scorende inbreng bracht een run van 0-11 de ploeg op voorsprong. De voorsprong werd uitgebreid tot 54-64 en werd niet meer weggegeven.

Een flinke deceptie voor Sam Jones, die er verslagen bij stond en niet meer leek te weten hoe het tij te keren. Zijn collega Herman van der Belt heeft daarentegen zijn zaakjes goed op orde en als de ploeg ook ‘lelijke’ wedstrijd weet te winnen, dan kan het toch wel eens een uniek jaar gaan worden in Zwolle. Voor Den Bosch betekent de nederlaag, dat de komende drie wedstrijden gewonnen moeten worden. Dan heeft de ploeg wel Arvin Slagter nodig. Slagter kwam in 33 minuten speeltijd tot 0 punten en dat is Slagter onwaardig.

Punten Landstede:
Jessey Voorn 21; Ricardo Glenn 18; Grant Gibbs 11; Steve McWhorter 7; Ewoud Kloos 5; Kenrick Zondervan 4.

Punten SPM Shoeters:

Kravic 20, Williams 10, Bouwknecht 8 (slechts 13 minuten?!), Akerboom 7, Wessels 6, de Pagter 5, Aarts 2, Schilder 2 en Arvin Slagter 0 punten.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.