CP3 by Basketball Totaal

Landskampioen Binnenland uitgeschakeld

De dames eredivisie krijgt een nieuwe landskampioen. Binnenland verloor ook de tweede thuiswedstrijd op rij en daardoor bracht Loon Lions de stand in de serie op 1-3. Het werd in het Topsportcentrum 52-68.

En daardoor neemt de eredivisie afscheid van Binnenland in dit seizoen en wellicht voor altijd. De ploeg zal vertrekken uit Rotterdam, maar het is nog niet zeker dat de ploeg ook deelneemt aan de competitie in het nieuwe seizoen.

Daar zal Laki Lakner en zijn Lions geen enkele boodschap aan hebben gehad. Zijn team staat wederom in de finale en hij weet woensdag wie de tegenstander gaat worden. In de serie bij CTO en Lekdetec staat het momenteel 2-2.

Er was eigenlijk vanavond maar een team, die recht had op de zege en dat was de ploeg uit Landsmeer. De thuisploeg moest het met name hebben van Zera Butter en de rest van het team gaf op deze beslissende avond niet thuis. Bij Lions kwam het gevaar van meerdere kanten.

De opdracht van Lakner was duidelijk. Butter moest werken voor haar punten en de rest werd hard de wedstrijd uit verdedigd. En dat gebeurde dus en daar kon Van Rangelooy niets tegenover stellen.

Eigenlijk liep de thuiswedstrijd de hele wedstrijd achter de bezoekers aan qua score. 20-22, 28-35, maar Manuputty zorgde eindelijk voor de gelijke stand 38-38.

Lions liep wederom weg, maar Manuputty zorgde weer voor de gelijke stand 43-43. Maar het was de laatste keer dat de ploegen bij elkaar in de buurt stonden. Een 2-16 run zorgde voor de 45-59 en de beslissing.

En zo komt er een einde aan het seizoen van Binnenland. De ploeg won de final 4 en de beker, maar de belangrijkste prijs gaat naar een ander team. Het zal een mokerslag zijn voor de trotse ploeg uit Rotterdam.

De handdoek werd gegooid en de overwinning was een feit 52-68.

Volgende week zal de finale beginnen voor het team van Laki Lakner in de eigen sporthal in Landsmeer.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.