CP3 by Basketball Totaal

Lakers ontslaan coach Byron Scott

De Lakers organisatie heeft besloten om volgend seizoen niet verder te gaan met Byron Scott als hoofdcoach.

Dit besluit kwam niet als een verrassing als je kijkt naar het resultaat dat de Los Angeles Lakers hebben neergezet over de laatste twee seizoenen (38-126). De organisatie is dan ook onmiddelijk begonnen met het zoeken naar een nieuwe coach voor aankomend seizoen.

Byron Scott kreeg het niet voor elkaar om constante groei uit zijn jonge spelers te halen. Ook zijn relatie met de nummer twee draft pick D’Angelo Russell was verre van optimaal te noemen, om over Julius Randle nog maar te zwijgen. Scott vond namelijk dat zijn jonge spelers speelminuten moesten verdienen, in plaats van die minuten zomaar aan ze te geven. Het leek erop dat de voornaamste taak van Scott in zijn laatste seizoen in Los Angeles was om Kobe Bryant blessure vrij door het seizoen heen te helpen. De voorgaande drie seizoenen van Bryant waren namelijk allemaal vroegtijdig beëindigd door blessures. Byron Scott wist dit voor elkaar te krijgen, maar werd alsnog vriendelijk bedankt door de Lakers.

Onmiddellijk werd er gespeculeerd over Warriors assistent-coach Luke Walton, die twee kampioenschappen als speler met de Lakers wist te winnen. Walton is nog steeds geliefd binnen de Lakers organisatie. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de 24-0 start van de Golden State Warriors, terwijl hoofdcoach Steve Kerr aan het herstellen was van meerdere rugoperaties tijdens het offseason. De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit met jonge talentvolle spelers als Russell, Randle, Jordan Clarkson, Larry Nance, Jr en een goede kans op een top drie draft pick voor het seizoen 2016-2017.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.