CP3 by Basketball Totaal

Laat het vanavond gebeuren … Liveblog KRO-NED

Gaat het vanavond gebeuren? Schakelt Oranje grootmacht Kroatië uit? Plaatst Oranje zich dus voor de laatste WK-voorronde? iBasketball is live in de Kresimir Cosic Arena, waar duizenden lege plekken zijn.

Q1

Op een tergend trage wifi, zonder stroomaansluiting en zonder water (welkom in Zadar) gaan we vanaf de persbank voor u aan de slag.

Kloof na een turnover door KRO, 0-2. Zoric mist, de oude vos. Skelin is nu al van zijn stoel. Balverlies NL. Niemand leek bij KRO het eerste schot te durven nemen.

Vanaf de VW maakt Zoric 2-2. Hij is de captain. De Jong balverlies maar ook KRO gaat meteen de fout in. 19 turnovers nekten NL in ITA vrijdag. Slagter is basisspeler vandaag. Steal De Jong. Worthy mist 3p, pakt heel simpel de aanvallende reb (publiek booooos) en Worthy gooit meteen bal weg.

Direct achter de perstribune zitten fanatieke fans. 3p Sakic, 5-2. Schaft mist inside. Ver hookshot vd Mars, 5-4.

En weer Sakic een 3p, 8-4. Kloof wil de 3p niet nemen, Slagter wel, ook hij helemaal vrij, maar mis.

Kruslin, OOK een 3p. Als het zo door gaat …. tegen ROE schoot KRO 2 op 26 … nu al meer 3p raak dan vrijdag in de hele game!!!

NL weet niet inside te komen, Kloof mist de midrange j ruim. Franke erin, publiek roept hier Frankie. Yannicks layup geblockt, Slagter raapt op, raak, en meteen een KRO 3p.

14-6 en game  over?

Schaft gaat goed voor de dunk, p en 2 maal.

KRO al 4x een 3p,al hun FG zijn drietjes. Schaft mist 2e vw, gaat ook die trend uit ITA mee naar KRO ?

Schaft mist ruim inside, Kloof kan weinig met de o.reb en KRO (Sakic) voor de 18-7. Geen temp, geen overtuiging, geen stops bij Oranje. Ook KRO lijkt een maat(je) te groot. Zijn we voorbarig!?

18p tegen in minder dan 7 minuten … niet wat coach Toon ‘Onder 70’ van Helfteren wil. Ook hij is al geruime tijd van de bank af, het team heeft hem continu nodig. NL al in de penalty, Sakic maakt 1 van 2. Moeilijke hoek Schaft, mis. Babic met corner 3! 22-7. Tegen ROE had KRO maar 56 punten, nu al 22 binnen 8 minuten, een tempo naar de 110 punten.

2 VW NL raak. Voorn is er in, mist het schot. KRO weer op de VW-lijn, Planinic gaat 1-op-2. Oudendag met de 23-11. De speaker roept niets om…. Sfeer is er niet en het publiek is ingedut.

Kloof met een knappe j voor 23-13,nadat Planinic 2 VW liet liggen.Hij maakt dat goed door een airball tot een score te promoveren. Voorn naar Kok (?) voor het afstandsschot, dat na een hoge boog mis gaat. We sluiten kwart 1 op 25-13 en het heeft ongeveer 30 seconden geduurd, dat er het gevoel was, dat NL hier een kans had. Déjà vu …. in ITA startte NL met 26-13, nu doet Oranje het maar liefst 1 puntje beter.

Q2

Hammink, Kok, en Williams spelen naast Oudendag en Slagter. De Jong zit op de bank met 2 p’s, net als Franke.

Block Kok en Hammink met de break en de nette and-one. Williams met de open 3 op de break, helaas mis. Hammink naar Slagter op de break, nette run van NL: 25-18 en een to van Skelin. Dunk van Buva, ondanks de strakke d van Hammink op Kruslin. Slagter weet de 3p niet te raken. Is (wordt?) dat hét verschil tussen Ned en Kro?

Kruslin inside, 29-18. Kok mist de hook. Schot% NL in 1e q was 28 procent … NL nog geen rake 3p.

Williams forceert de charge, goed dat NL een stop maakt.

De Jong is terug. Harde p Oudendag (KRO wil een u) en Nick loopt meteen naar de kant, wetende dat vd Mars klaar zat. Schaft net op tijd, eerste 3p NL, 29-21 en de ploeg hangt er in, tot …. meteen een 3p van KRO, 32-21. Zoric met een bijna-3, 34-21 en we zijn terug bij af (min 13), time-out NL.

Nog 4.45 in q2. Kloof en Franke terug, balverlies NL, Franke weer met de ref bezig. Nette score Thomas vd Mars,daarna Kruslin maar weer eens een 3p. vd Mars met de and-one, 37-26, je kunt hier een speld horen vallen.

Babic met … natuurlijk een 3, wel meteen 3p score NL, geen idee van wie want de speaker roept het niet om??

Kloof mist een lay-upje, hij is nog niet in de game. Ook De Jong blijft onzichtbaar en zit weer op de bank. Vd Mars gaat lekker door en scoort de 40-31, NL weer binnen de 10 en ‘dus’ een timeout voor KRO.

Steal Kloof maar Franke kan de open 3 niet verzilveren op de break.Peric voor de 42-32, vd Mars (?) meteen 42-34. Kleine maar wel 3ep DeJong, Kruslin voor de 2 maal, nog 4.8 seconden.NL hangt er nog in. Franke komt niet meer tot een goed schot, we gana rusten bij 44-34. Wonderbaarlijk genoeg leeft NLnog,ondansk de vele KRO 3p en VW. NL moet het vrijwel puur van het inside spel hebben. Gaat dat beloond of juist afgestraft worden? Hoe dan ook, wint NL, net als in ITA, het 2e kwart, dit maal met 2 punten.

Q3

Stats 1e h, KRO schiet 58% NL 38%;KRO maakt 5 3p meer (8-3) en 2 rebs meer; NL mag niet klagen dat KRO 6 van de 14 VW mist; NL kreeg er maar 6 (5 raak).

OK dan nu weer het spel binnen de lijnen. Block en knappe score Franke! Die daar wel een p oppikt en het (weer) niet snapt waarom. Planinic overmeestert vd Mars, 46-36. Franke mist de 3p.

Peric met de hook inside, weer 2p erbij. Kloof, 48-38. Hele moeilijke 3p voor Uljarevic en NL wordt nu volop uitgefloten, maar Kloof drivet prima en verdient zelfs een u fout. 51-40 en balbezit NL. Schaftenaar met de and-one, het publiek is furieus. Mis, o.reb, Slagter mist. 51-42.

Franke heel knap op de break, 51-44, gaat KRO breken?? Iedereen hier houdt de adem in.

2 maal Peric, eerste mis. 2e raak. Schaft veel te kort met de verdedigde 3p. Steal NL, geen brek,vd Mars met de rake hook, 52-46, NL hoopt, KRO mist.

Voorn mist de 3p die echt de aansluiting had kunnen betekenen. Publiek moppert (scheldt?) op Skelin. Aanvallende fout op Kloof! Publiek is woest, pers ook. Kloof komt op stoom,lokt weer een p uit.

vd Mars inside, heel rustig, raak, 52-48,paniek en een cynisch “Bravo Skelin” achter me. Uiteraard een timeout voor KRO, nog 4.28 in q3. ZOU HET DAN TOCH??

O.reb KRO en een p voor Kloof. NL in een zone en ‘dus’ Kruslin met de rake 3p. Hels gefluit tegen NL,KRO steal, misser, p, mijn achterburen beginnen de tribune te slopen …

Hammink 1e vw raak, 2e ook, 55-50.

Kloof prima op Oudendag, score. vd Mars inmiddels op 13p, Kloof toch weer op 11 al.

Schaft mist de point blank o.reb inlegger,maar KRO mist ook. Mediterrane toestanden en een 3p voor Hammink, 55-55 !!!!

Nog 1.38 en balverlies KRO. Williams er in. Kok kan niet afwerken. Planinic ook niet, ai ai ai.

Slechte pass Slagter,Kok kan niet vangen, bal KRO. Meer spannend dan goed, aan beide kanten.

Sakic naar de ring, 2 VW. Franke overigens 4 p’s. 2x raak voor de solide Sakic. Nog 41 sec in q3. O.reb Oudendag, Slagter 3p !!! 57-58,NL leidt. Het staat q3 dik te winnen.Nog wel 2VW KROmet nog 3.8 sec. Weer Sakic aan de lijn, 1e raak, 2e ook.

HELE KNAPPE score Slagter at the buzzer voor 59-60, de halve perstribune begint nu Skelin uit te kafferen.

Q4

Wie blijft het kalmst? Kan bv Kloof NL naar een SENSATIE leiden?

Oudendag heel sluw, 59-62. Het schot valt niet meer bij KRO. Speelt NL hier een gewonnen wedstrijd??

24sec. overtreding NL.Gaan we nou al lummelen 😉 ?

Uiteraard Sakic, 3p. Stand weer gelijk.

Schaft mist, gaat KRO een push maken. Oudendag eruit oa, Kok en vd Mars erin. 2x Kruslin met de VW, KRO +2. Kloof alleen en mist de j. Dunk voor Peric, timeout NL. KRO +4. Wat kunnen de Orange Lions nog?

vd Mars uitsekende drive, NL -2.

NL kan momenteel geen stops maken zonder te foulen en Planinic mag dus 2 maal. Beide raak. Hammink inside, gelukkig een p. Zijkant NL. vd Mars met push shot vanaf de VW lijn! 68-66, NL -2.

2 p’s NL achter elkaar, Kloof met de laatste, en na ruim 4 min NL al met 5 teamfouten …

Planinic, 1e raak, 2e mis, NL -3.

Slagter weet de mismatch niet te benutten, mist de 3p ruim. Weer VW, Sakic nu een keer een misser. De 2e …. wel raak.NL scoort niet meer, minus 4,nog 5 min.

Franke verdient uit het niets 3 VW tegen Planinic. Yannick maakt er 3 uit 3!

Sakic een rake 3 en een kushandje, NL-4.

Franke hard naar de ring maar net mis. Waarom staat Kloof er niet in, NL mist schotkracht.

Verre én rake 3p Uljarevic !!! Zaal ontploft, NL -7 en nog 3.49

KRO al op 76 pts, dat is op zich te veel voor het moeilijk scorende NL.

Time out en NL vastgezet. Bailout call, p voor Zoric. Rake 3p Franke die het viert, NL -5

Was het een 2? Blijkbaar …

Bijna balverlies NL, Toon maant zijn bank dat hij zal protesteren indien nodig,en niet zij.

Meteen t.out KRO, mijn buurman vond dat totaalonnodig. Nog 3.05.

Zoric raak en Toon baalt. Franke doet alles alleen en eindigt nu met niks.

De marge van 7 kan nog bepalend worden. KRO mist onder druk van de schotklok.

Zoric foult vd Mars die vaak prima vrij weet te draaien onder de ring. Kan NL minstens de +7 van Almere verdedigen? vd Mars mist de 1e, 2e raak.

Zoric weer,KRO +8.

Scrimmage !!! Vele pogingen, Kloof en Schaft missen, NL bal,nog 1.15.

Dunk Hammink te laat, 24 sec …..

Publiek nu weer heel blij. Onmogelijke o.reb na 23.9 sec van Sakic en ook nog een p van NL, Slagter is des duivels.

Sakic 1e raak, 2e ook, timeout NL.

Nog 34 sec en -10, dat moet -7 of beter worden!! Anders gaat KRO de Nederlanders voorbij, en zakt NL naar plek 4 en buiten de kwalificatie.

Kloof met de ONMOGELIJKE 3 én de bonus!

vd Mars put back

en raak!!! NL op -5, 2 maal Sakic.

1e mis

Publiek woest

2e ook mis!!!

Franke rustig, verdient 2 VW.

1e mis….. nog 7 sec …. 2e raak, timeout KRO.

NL op een knappe -4 maar er moet geen 3p in!

Altijd hele moeilijke keuze, ga je een p maken en 2 pts ‘weggeven’?

Kruslin mist, KRO wint maar NLhoudt de tiebreaker. Jammer voor NL gezien de 59-62, maar wel knap na de -12 na q1.

Snel naar de persconf en de interviews.

NL verlaat Zadar met een 82-78 nederlaag. KRO besluit de wedstrijd met een 23-16 sprintje.

Zie iBasketball voor onze interviews met Yannick Franke, en de coaches Toon van Helfteren en Ivica Skelin.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.