CP3 by Basketball Totaal

LA Lakers wint weer eens

De LA Lakers heeft weer een keer gewonnen. Wel een mooie overwinning tegenover grote rivaal Boston Celtics. Het werd in LA 101-92 voor de ploeg van Mike D’Antoni.

En zo werd de serie thuisnederlagen eindelijk stopgezet. Het negatieve record van de Lakers blijft steken op zeven thuisnederlagen op een rij.

Uiteraard speelde de Lakers nog zonder Kobe Bryant en Steve Nash, maar Pau Gasol deed weer mee. De Spanjaard overleefde wederom een trade deadline en liet zien dat hij graag bij de Lakers wil blijven. Komende zomer is Gasol ‘free-agent’. Gasol eindigde met 16 punten en 7 rebounds. Een andere speler, die bijna werd verkocht liet ook weer zien dat hij nog steeds kan ballen. De Duitser Chris Kaman eindigde ook met 16 punten en 8 rebounds.

De twee nieuwkomers deden het uitstekend voor de thuisploeg. In een trade met Steve Blake, kwamen Kent Bazemore en MarShon Brooks over van de Golden State Warriors. Bazemore scoorde 15 punten en Brooks 14 punten.

Dat de Lakers alsnog de wedstrijd wist te winnen, was opmerkelijk. De vierde periode scoorde de Lakers 38 punten, tegenover 18 van de Celtics.

Rajon Rondo had 11 punten, 6 assists en 6 rebounds in zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen. Het was de tiende nederlaag voor Rondo.

Slechts eenmaal eerder in de geschiedenis werden de play-offs gespeeld zonder de Boston Celtics en de LA Lakers. Dat was in het seizoen van 1993-1994.

https://youtu.be/qFIOz200EiQ

Persconferentie Mike D’Antoni

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.