CP3 by Basketball Totaal

Kwartfinales WK dames

Vrijdag was de dag van de kwartfinales op het WK in Turkije. Vier boeiende wedstrijden passeerden de revue, met als absolute nagelbijter de ontmoeting tussen thuisland Turkije en Servie. Een kleine terugblik.

Australie – Canada 63-52
Australie had een relatief soepele wandeling de halve finale in, want al voor rust werd Canada op een forse achterstand gezet. Australie liep uit naar een 36-24 voorsprong en flirtte daarna zelfs met een voorsprong van 20 punten in het derde kwart. Daar kon de kleine terugkomst in het vierde kwart niets meer aan veranderen.
Topscorer voor Australie was Philips met 16, terwijl voor Canada Ayim tot 11 kwam.

Spanje – China 71-55
Ook Spanje had weinig te duchten van de tegenstander in de kwartfinale. Met 35-17 was de strijd bij rust al een heel eind gelopen. Spanje, waar Leticia Romero niet in actie hoefde te komen, controleerde na rust het verschil en had een imponerende Sancho Lyttle aan het hoofd staan voor de makkelijke zege.
Topscorer voor Spanje Lyttle met 24 punten en 7 rebounds, waar Li en Sun allebei 10 punten maakten voor China.

Turkije – Servie 62-61
De leukste wedstrijd van de vier was de ontmoeting tussen thuisland Turkije en Servie. De thuisploeg controleerde het eerste kwart, maar stuiterde hard in elkaar na de eerste kleine rust. Zo werd het 24-30 bij rust en leek Servie op rozen te zitten. Die rozen staken behoorlijk, want na de rust kwam Turkije beter in de wedstrijd en nam in het laatste kwart zelfs een voorrporng nadat ze eerder nog tien punten achter hadden gestaan. Een ogenschijnlijk foutief screen op 1.6 seconden van het eind vond genade in de verder prima acterende arbitrage, waarna Servie geen schot meer los wist te krijgen. De Turkse Lara Sanders had 14 punten en 19 rebounds, terwijl Nevana Jovanovic er 16 had voor de verliezers.

USA – Frankrijk 94-72
Team USA maakte voor rust al half-om-half gehakt van Frankrijk, dat in de voorbereiding nog had weten te winnen. Tot diep in het tweede kwart schoot Team USA 100% van de fieldgoals raak, en bij rust stond er een sizzling 20 op 25 op de borden. Frankrijk keek tegen een 53-32 achterstand aan en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Na de thee kwam Frankrijk beter in het spel, en wist men de ring beter te zoeken en vinden. Echt dichterbij kwamen de Bleuettes niet meer , waardoor de Yanks relatief simpel naar een 94-72 overwinning liepen.
Griner had 17 punten voor de Yanks, terwijl Sandrine Gruda 18 punten maakte voor Frankrijk.

Morgen volgen de halve finales

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.