CP3 by Basketball Totaal

Kwalificatietoernooi in Amsterdam

http://www.basketball.nl – Amsterdam is op 19 juli aanstaande gastheer van één van de drie kwalificatietoernooien voor het eerste EK 3×3 Basketball. Het deelnemersveld bestaat uit acht mannen- en acht vrouwenteams. Nederland is in beide categorieën vertegenwoordigd. Het toernooi wordt gespeeld voor het Olympisch Stadion. De organisatie van het EK-kwalificatietoernooi is in handen van de Nederlandse Basketball Bond en de gemeente Amsterdam. 3×3 Basketball is de snelst groeiende urban sport ter wereld.

 

Amsterdam is een topevenement rijker. In samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) wordt op 19 juli aanstaande één van de drie voorronden van het EK 3×3 Basketball georganiseerd. Het evenement vindt plaats voor het Olympisch Stadion. Er nemen acht mannen- en acht vrouwenteams aan deel. Nederland is in beide categorieën vertegenwoordigd. De Orange Angels, het vrouwenviertal, bereikte begin deze maand onder leiding van 3×3 bondscoach Peter van Paassen de achtste finales van het WK. 3×3 Basketball is een zeer snelle groeiende, spectaculaire sport die, net als beachvolleybal, in de buitenlucht wordt gespeeld.

Wereldwijd ontpopt 3×3 Basketball, zoals de discipline officieel heet, zich tot dé urban teamsport van de toekomst. Nederland behoort tot de voortrekkers. In ons land groeit de belangstelling voor de sport als kool. Basketbalbond FIBA Europe hoefde dan ook niet lang na te denken welk West-Europees land een EK-kwalificatietoernooi mocht gaan organiseren. “De stad Amsterdam is een van de iconen van West-Europa. Daarnaast werken we al jaren zeer goed samen met de NBB. De organisatie op het gebied van 3×3 Basketball is uitstekend en mede daardoor heeft de sport in Nederland veel potentie”, vertelt Robert Rieblinger, Head of 3×3 Department van FIBA Europe.”

“De stad Amsterdam is blij met het gastheerschap van wederom een groot basketbalevenement”, aldus Erik Cornelissen, interim-directeur van Topsport Amsterdam. “In juni vonden nog twee basketbal EK-kwalificatiewedstrijden voor dames plaats in Sporthallen Zuid, waarbij de zaal twee keer vol zat met negenhonderd man. We zijn verheugd om opnieuw samen te kunnen werken met de NBB, om in deze nieuwe en ambitieuze basketbalvariant een mooi evenement neer te zetten. Vanuit de gemeente worden jaarlijks al veel sportstimuleringsactiviteiten voor schoolkinderen georganiseerd, 3×3 basketbal leent zich hier uitstekend voor. Komende maand kunnen we het Amsterdamse talent, maar ook de Nederlandse en Europese top, de kans bieden om op een historische sportlocatie hun skills te laten zien.”

De NBB is kind aan huis in Amsterdam. Volgens de basketbalbond biedt het EK-kwalificatietoernooi enorme kansen. Martin Ho Suie Sang, manager NBB 3×3 Basketball: “Dit toernooi gaat 3×3 Basketball een flinke boost geven. De breedtesport groeit enorm snel en je ziet dat nu ook zijn effect heeft op de topsport. De kwaliteit wordt omhoog geduwd. Een belangrijk evenement als dit bevestigt dat de sport in ons land een absoluut blijvertje is. Straks, op 19 juli, zien we bij zowel de mannen als bij de vrouwen topbasketbal van de bovenste plank. Het deelnemersveld, waaronder ons eigen mannen- en vrouwenteam, is zeer sterk. Voor mensen die de sport nog niet kennen is het evenement ook aantrekkelijk. Muziek, entertainment en het sociale karakter van 3×3 basketball zorgen voor veel gezelligheid. Ook daar komen steeds meer mensen op af. We zijn hard op weg de grootste urban sport van Nederland te worden.”

Deelnemende landen mannen: Roemenië, Turkije, Rusland, Andorra, Georgië, Zweden, Azerbaijan en Nederland

Deelnemende landen vrouwen: Spanje, België, Andorra, Polen, Italië, Griekenland, Zweden en Nederland.

Informatie EK-kwalificatiewedstrijd: De landen die tijdens het EK-kwalificatietoernooi bij de eerste vier eindigen, plaatsen zich voor het EK, dat van 5 tot en met 7 september 2014 in Boekarest plaats vindt. De andere twee kwalificatietoernooien worden georganiseerd in Riga en Boedapest.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.