CP3 by Basketball Totaal

Kristallen bol week 18: Bekerfinale dwars door competitieweekend

Na een relaxt paasweekend waarin alleen Yellow Blizzards en Jolly Jumpers de degens kruisten, mogen we weer vol aan de bak dit weekend.
Ik ben druk geweest met eieren zoeken en ben dan ook niet aanwezig geweest in Zwolle. Als scorebord journalist heb ik dus alleen de uitslag (Jolly Jumpers +16) en de samenvatting van Peter Koelman gekeken en kan mijn voorgevoel bevestigen. Al is het achteraf makkelijk praten, ik schat de Jumpers een stuk sterker dan de Blizzards.

Dit weekend een program om van te smullen, met als hoogtepunt de bekerfinale tussen Grasshoppers en Yellow Blizzards!
Werkelijk onbegrijpelijk dat dit weekend niet competitie vrij is, waardoor het gros van de teams niet aanwezig kan zijn bij deze bekerontknoping…
Preview speelronde 18
BV Hoofddorp vs Landslake Lions 
Bv Hoofddorp krijgt de Lions op bezoek. Een kort ritje voor de meiden uit Landsmeer. Ben benieuwd of de bus inmiddels alweer goed gevuld is met fitte speelsters. Als dit zo is wordt het verschil misschien nog wel groter dan hieronder voorspeld.
Maar goed, Hoofddorp is niet een ploeg waar je zomaar overheen walst. Dus wie weet zit ik er sowieso wel helemaal naast. Al kan ik mij niet voorstellen dat de punten in Hoofddorp blijven….
Landslake Lions +16
 
Dozy BV Den Helder vs RTC Noord
In Sporthal Sportlaan treden de meiden van RTC Noord aan. Vol goede moed zullen ze starten aan deze ontmoeting. Ik denk persoonlijk dat er best wel wat te halen valt in Den Helder. De ploeg van van Rootselaar heeft met Melissa de Raat weer een goede fitte troef in handen, maar ik ben bang dat dit ook ten kosten kan gaan van de rest van het team. We zullen zien, het kwakkelt in ieder geval behoorlijk in het kopje van Noord Holland….
Dozy BV Den Helder +9
 
Almonte vs Jolly Jumpers
Ik vraag mij wel eens hardop af hoeveel kilometers de Jumpers per jaar maken. Denk dat ze samen met RTC koploper zullen zijn in deze competitie. Nu weer naar Brabant, waar ze naar mijn idee de punten weer gaan ophalen. Almonte draait een seizoen met ups and downs maar zal tegen deze Twentse machine normaliter niet zoveel kunnen aanrichten. Dat haalt de druk wel behoorlijk van de ketel en laat dat in combinatie met onderschatting vanuit het Oosten net een leuke wedstrijd kunnen opleveren….
Jolly Jumpers +23
 
Rotterdam Basketball vs Cangeroes
Rotterdam heeft een lekker potje op het programma in eigen huis. Cangeroes komt op bezoek en dat geeft de meiden van Jeanine de kans om eens flink uit te halen. Ik ben beniewd of ze dit ook daadwerkelijk gaan doen, maar ga ervan uit dat de koppies op scherp zullen staan. Aan Cangeroes de taak de huid zo duur mogelijk te verkopen…
Rotterdam Basketball +21
 
DE BEKERFINALE 2015/2016
Solar Systemen/Grasshoppers vs Yellow Blizzards
Zo spannend als het klinkt gaat het hoogstwaarschijnlijk niet worden. Daarvoor is Grasshoppers te sterk. De ploeg van coach vd Bilt heeft in een eerdere ontmoeting al laten zien te sterk te zijn en dat zal in deze finale niet anders zijn. Beide ploegen zullen op oorlogsterkte zijn en ik denk dat er dan verschrikkelijk veel talent op de vloer staat. Ook interessant is de clash tussen 2 compleet verschillende stijlen. Het tactische, gecontroleerde en gestructureerde spel van de Blizzards tegen het pleintjes, leve de lol, 1vs1 basketball van de Grasshoppers. Kent u dat gevoel, dat u op een pleintje aankomt en dat ze allemaal net even te goed zijn om zelf mee te spelen…..?
Solar Systemen/Grasshoppers +24
 
Tot volgende week!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.