CP3 by Basketball Totaal

Kristallen Bol: Week 14 en social media

Als de Zwolse dames er 1 vrije worp extra in hadden gemikt, had ik een perfecte voorspelling gedaan met +19. Helaas was dat niet het geval, al was het een klinkende overwinning voor de Blizzards.

Verder wilde de rest van de top 5 duidelijk maken dat ik ze wat te laag had ingeschat dit weekend.

Grasshoppers versloeg met maar liefst 51 punten verschil het arme Almonte, terwijl Landslake Lions met +41 de nare smaak van vorige week wegspoelde. DAS pakte uit met 77 punten en won met 48 verschil van Cangeroes. Afsluitend pakte Jolly Jumpers zoals verwacht de volle winst in Groningen door het RTC met 38 punten te verslaan.

 

Korte review deze week, maar dan ook weinig verrassingen.

 

Preview speelronde 14

Cangeroes vs Yellow Blizzards                 @ Utrecht

Deze speelronde begint om 11:00 uur s’ochtends in Utrecht. Een vroegertje dus voor de meiden uit Zwolle, al zijn ze met de vele ochtendtrainingen veel vroeger gewend. Het zal dan ook niet zo lastig opstarten zijn voor de formatie van coach van Kampen. De uitslagen blijven nog wat achter bij het begin van het seizoen, maar het team wordt steeds fitter en beter. Voor Cangeroes is het zaak zoveel mogelijk te leren van dit soort wedstrijden en proberen de schade te beperken. Dat gaat niet zo goed lukken ben ik bang…..

Yellow Blizzards +53

 

Almonte vs Dozy BV Den Helder             @Eindhoven

Stel je bent een ploeg uit het Carnavaleske Eindhoven, met dat zojuist genoemde feest omgedoopt tot het Lampegat. Dan ben je druk bezig met je juiste outfits weer bij elkaar zoeken en moet je op een vrijdagavond nog even naar Katwijk. Dat werd dus geen succes, maar of de meiden er echt rouwig om zullen zijn? Eerlijk is eerlijk, dat zijn niet de moetjes van dit seizoen voor de Brabantse formatie. Dit weekend wel, als Den Helder op bezoek komt. Dat Den Helder dat vorige week ook een flink pak slaag ontving, wel van Landslake Lions. Het verschil tussen beide verliespartijen was 10 punten in het nadeel van Almonte, al schat ik Grasshoppers hoger in. Dus bij deze een journalistiek risicootje….

Almonte +2

 

Landslake Lions vs RTC Noord                  @Landsmeer

Per wedstrijd gaat het seizoen van het RTC langer duren en verlangd men naar het einde. Blessures teisteren het team en dan kan ik mij voorstellen dat het lastig is om positief te blijven. Als speelsters maar ook zeker als coach. Ik kan echter allen aanraden dit wel te blijven doen. Focus op de mini-succesjes in plaats van de grotere verliezen. Want anders is het seizoen inderdaad nog lang…

Ook in Landsmeer valt er deze week niets groots te behalen voor de noordelijkste ploeg van deze competitie. Landslake speelde en scoorde de frustratie van de week ervoor van zich af in de wedstrijd tegen Den Helder. De marge schept verwachtingen voor deze week….

Landslake Lions +44

 

 

Jolly Jumpers vs DAS Delft         @Tubbergen

Net als de wedstrijd Rotterdam – Grasshoppers is dit alweer de derde ontmoeting voor deze ploegen dit seizoen. De eerste was een regelmatige maar niet zo ruime overwinning van de Twentse formatie in Delft, daarna volgde een flinke overwinning thuis voor de beker. Maar, Jolly Jumpers is nog niet in de helemaal fitte samenstelling en DAS blijft een ploeg om rekening mee te houden. Scoorden er lekker op los vorige week en zal ook nu de huid weer zo duur mogelijk willen verkopen. Gaan ze verrassen? Nee! Gaan ze een flink pak op de broek krijgen? Is maar hoe je het bekijkt……

Jolly Jumpers +21

 

Rotterdam Basketball vs Solar Systemen/Grasshoppers             @Rotterdam

De uitsmijter van deze volle zaterdag wordt verzorgd door Rotterdam en Grasshoppers. Grasshoppers dat op social media te vinden was met ‘in 4 minuten tijd 25 punten tegen 80%’…

Had daar ook kunnen staan ‘Grasshoppers veel te laat pas echt op stoom’ of ‘Grasshoppers imponeert maar 4 van de 40 minuten’? Wellicht, maar ik zou dat ook niet publiceren als ik een Grasshopper was.. Feit is en blijft dat het knap is en dat ze de lat voor zichzelf steeds hoger leggen. Ik ben benieuwd. Rotterdam is zeker thuis van een ander kaliber als Almonte, maar dat wil niet zeggen dat ze instaat zijn om de gele trein te stoppen. Ik voorspel dat Grasshoppers maar 4 minuten nodig heeft….

Solar Systemen/Grasshoppers +23

 

BV Hoofddorp geniet dit keer van een vrij weekend, ik ook, tot volgende week!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.