CP3 by Basketball Totaal

Kristallen bol vu20: Tussenronde week 9

 

De rook in Katwijk is inmiddels opgetrokken en de schade is behoorlijk voor de Zwolse formatie van coach van Kampen. Met een verschil van liefst 29 punten liet Grasshoppers zien dat het op dit moment buitencategorie is in deze competitie. Of ben ik nu te optimistisch?!Feit blijft dat zonder Marleen Peek de Yellow Blizzards totaal geen vuist konden maken tegen het 1 tegen 1 geweld van de Katwijkse formatie. Zowel aanvallend als verdedigend was de ploeg met een uitblinkende Ilse Kuijt oppermachtig. Tegenvaller was misschien de blessure van Noor Driessen in het derde kwart, maar ik weet niet hoe dit zich deze week heeft ontwikkeld. Gezien het feit dat het vanavond opnieuw aan de bak moet, thuis tegen Landslake Lions, lijkt het mij zeer wenselijk dat Noor weer fit is.

De verrassing van afgelopen weekend kwam echter vanuit Brabant, waar RTC Noord de eerste punten van het seizoen binnenhaalde. Gefeliciteerd speelsters en staf! Voor mij als voorspeller een verrassende overwinning, maar in ieder geval een hele fijne opsteker voor de ploeg uit het hoge noorden. Zo hebben alle ploegen inmiddels punten binnen.

Ook zeker het vermelden waard was de ruime thuisoverwinning van BV Hoofddorp op de Cangeroes. De meiden uit Utrecht hebben het lastig dit seizoen en lijken zich van alle ploegen het minst te ontwikkelen op dit moment. Ik hoop uiteraard ongelijk te hebben, maar als je als scorebordjournalist kijkt kan je haast niets anders concluderen. Scorend was Hoofddorp sterk deze wedstrijd terwijl het de tegenstander ook nog eens onder de 40 punten hield. Als we naar de uitslagen dit seizoen kijken kan je met zekerheid zeggen dat je met 40 punten of minder tegen zeker aan het langste eind trekt.

Voor mijzelf minder verrassend maar zeker niet minder knap, was de overwinning van DAS Delft uit bij Den Helder. In de sportlaan stond 53-55 als eindstand op het bord. Een knappe overwinning van de jonge Delftse ploeg, die daarmee over Den Helder heen gaat en de 5e plaats op de ranglijst bezet. Afsluitend dit weekend was de wedstrijd tussen Rotterdam Basketball en de Jolly Jumpers. Over deze wedstrijd valt maar weinig te melden. In tegenstelling tot voorgaande weken was er geen verslag te vinden uit het Rotterdamse kamp, terwijl het verslag uit Tubbergen al het gehele seizoen ontbreekt. Naar het scorebord kijkend een regelmatige overwinning van de Twentse meiden.

Preview tussenronde

Solar Systemen-Grasshoppers vs Landslake @Lions Katwijk

Zo het lijkt een tussenronde de avond voor Sinterklaas. Maar zeker niet een wedstrijd om zo maar even langs te kijken. Een ware topper tussen 2 ploegen die eigenlijk het hele seizoen al overtuigen. Waar Grasshoppers nog helemaal geen punten liet liggen miste de Lions alleen aan de start de overwinning tegen Jolly Jumpers. Een clash tussen 2 allround ploegen, een tactisch sterke formatie geleid door Molly McDowell, tegen het vrije en met veel bravoure spelende team van Robin vd Bilt. Ik weet niet of u al plannen heeft voor vanavond, rijd anders vooral even langs het Cleijn Duin. Ik beloof u dat u 2 topploegen in actie gaat zien. Afhankelijk van het meedoen van Noor Driessen vanavond zal het verschil wat groter of kleiner uitvallen, maar de punten blijven hoe dan ook in Katwijk….

Solar Systemen-Grasshoppers +14

BV Hoofddorp – Yellow Blizzards

Zo’n eerste kwart als vorige ontmoeting zal het dit keer niet worden. Maar het gestaag groeiende Hoofddorp zal een getergde ploeg treffen in Yellow Blizzards.maar Yellow Blizzards is zeer zeker nog een maatje te groot.Yellow Blizzards +23

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.