CP3 by Basketball Totaal

Kristallen bol VU20: Final Four first leg

kristallen-bol1-300x310.jpgHet reguliere seizoen zit erop, na 20 wedstrijden zijn de plaatsen bekend en is de final four aanstaande. Geen grote verrassingen bovenin, maar toch een aantal eervolle vermeldingen van ploegen daaronder.

 

Om te beginnen Rotterdam Basketball. Dat eindigde het seizoen met een flink uitroepteken door DAS met groot verschil opzij te zetten. Een verdiend hoogtepunt na een uitstekend seizoen van de Rotterdamse formatie, als nieuweling in de eredivisie direct een rol van betekenis gespeeld en een keurig stijgende lijn laten zien door het seizoen.

 

DAS daarentegen strompelde de laatste games richting het einde. Ook deze ploeg heeft een prima seizoen gedraaid maar op het eind leek de rek eruit. Zeker weten doe je het nooit, maar het lijkt geen toeval dat de terugval in resultaten gelijk op kwam met het bekend worden van het vertrek van coach de Jong naar Rotterdam volgend seizoen…

 

Jolly Jumpers hield op de zondag het Cangeroes van Simone van den Biggelaar net niet onder de 20 punten maar boekte eindelijk weer eens een overtuigende zege. Wellicht net op tijd om weer in die positieve flow te komen richting de final four. Voor Cangeroes zit het lange seizoen erop, heb ze een aantal keren in actie gezien dit jaar en wil de ploeg een compliment maken.

Het is niet makkelijk wekelijks te verliezen maar het plezier dat de meiden wekelijks toch uitstralen en de werklust die daarmee gepaard ging is compliment waardig. Jammer dat als de geruchten kloppen er komend seizoen geen onder 20 eredivisie meer is in Utrecht..

 

In Landsmeer kwam Lions net tekort tegen de Grasshoppers. Daar hing toch even een verrassing in de lucht. Lions stond voor met de rust en leek aan het langste eind te trekken. Uiteindelijk werd Katwijk net op tijd wakker en viste de punten toch binnen. Wel een duidelijk signaal van de ploeg uit Landsmeer dat het in de final four zeker niet voor ‘spek en bonen’ mee gaat spelen. Jolly Jumpers is gewaarschuwd!

 

Hoofddorp sloot op de zondagochtend een prima seizoen af met een prima overwinning op RTC Noord. De meiden van Cor Guldemond mag trots terugkijken op een goed seizoen. Waren een aantal keren zeer dicht bij knappe overwinningen en mogen het als nieuwe uitdaging zien deze volgend seizoen wel binnen te slepen! RTC Noord beëindigde hierdoor het seizoen zoals het al vele wedstrijden eindigden. Met het gele sheet. Werk aan de winkel in Groningen, het is te hopen dat er volgend seizoen weer een betere ploeg op het veld verschijnt. Dat kan haast niet anders zou je zeggen, met een goede basketball academy erachter…

 

In Zwolle sloot Almonte het seizoen af tegen de Blizzards. In een wedstrijd met een hoge score van beide teams kunnen we niet echt terugvinden of het heel erg spannend was. Afgaande op de stand mogen we voorzichtig concluderen dat het verdedigend niet al te denderend was bij de thuisploeg en dat Almonte een prima game heeft neergezet.

 

Preview Final Four ronde 1

Yellow Blizzards vs Solar Systemen/Grasshoppers                                                       Zwolle

We trappen op zaterdag af met Blizzards – Grasshoppers in de topsporthal in Zwolle. Gevoelsmatig de laatste wedstrijd van de Blizzards in deze basketballtempel. De meiden gaan volgend jaar verder in Apeldoorn en hoewel de finale van deze plaatsvind in Zwolle heb ik het idee dat we de ploeg van coach van Kampen daar niet gaan aantreffen. Toch heeft Blizzards echt wel een kans, zeker omdat de meiden uit Amsterdam/Zwolle goed uitgerust zullen starten en de Katwijkse formatie nog vol in de race zit voor ook het landskampioenschap bij de dames. Met kartrekkers Fleur Kuijt, Ilse Kuijt, Noor Driessen en Mia Hordijk die allen dubbel spelen, vraag ik mij toch telkens af of dit fysiek allemaal goed blijft gaan. Toch denk ik dat Grasshoppers over 2 games het sterkste zal zijn in deze serie. De eerste game wordt krap…

Solar Systemen/Grasshoppers +9

 

Landslake Lions vs Jolly Jumpers                                                                                           Landsmeer

Evenals de andere ontmoeting is ook dit een herhaling van vorig seizoen. De final four ontmoeting tussen Lions en Jumpers zal weer een mooie clash zijn. Vorig seizoen pakte Lions in het eigen ICL de overwinning maar moest het in de terugwedstrijd de meerdere erkennen in de Twentse formatie. Persoonlijk heb ik het idee dat het verschil dit jaar wat groter is in het voordeel van de Tukkers. Coach Kieftenbeld heeft de boel goed op de rit en ondanks dat het niet altijd even overtuigend is, is het wel constant en worden de punten telkens weer binnen gehaald. Lions liet overigens zien afgelopen week dat het steeds fitter en completer raakt en dat het dan mee kan met de beste ploegen van deze competitie. De winst ligt dus niet op een presenteerblaadje in Landsmeer….

Jolly Jumpers +5

 

It’s the most wonderful time of the year! De final four. Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor en ik denk dat het een terechte weergave is van het seizoen dat we hebben gezien. Grote kanshebber voor de eindzege is Grasshoppers, maar dan moeten ze in de finale wel winnen van Jolly Jumpers.

Aan Blizzards en Lions om mijn ongelijk te bewijzen…. Good luck, ik ga eens fijn wat potjes kijken dit weekend!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.