CP3 by Basketball Totaal

Kristallen bol tweede bekerronde

 

Mijn eerste 100% score van het seizoen! Het mocht ook wel een keertje, het werd tijd…

Dat betekend dus ook dat er maar weinig verrassingen waren het afgelopen weekend, tenminste voor mijzelf. Ook heb ik dit weekend voor het eerst zelf een wedstrijd live bekeken in de sporthal.

Ik heb niet het idee dat ik ben opgevallen, maar ik was aanwezig in Tubbergen.

 

In Tubbergen zag ik Jolly Jumpers redelijk gemakkelijk winnen van Almonte. In de eerste helft was het verdedigend nog erg matig van Tubbergse kant, maar een 24-9 3e kwart maakte een einde aan alle moedige pogingen van Almonte. Dat het laatste kwart nog verloren ging door de Jumpers (8-10) mogen ze zich vooral zichzelf aanrekenen. Het energie en belevingslevel zakte ver weg en dat maakte dat de wedstrijd erg rustig richting het einde sukkelde. Positief was het optreden van Marly Koelman bij de Jumpers die er 4 op 5 3punters in mikte meen ik. Aan de andere kant viel met name Nanneke Vissers positief op, met name in de eerste helft was zij erg dominant en kwam aanvallend sterk door.

 

Op diezelfde zondag waren er nog 2 wedstrijden. Dozy Den Helder was te sterk voor het RTC Noord. Helaas is hiervan geen verslag te vinden, maar met een marge van 14 punten mogen we uitgaan van een regelmatige overwinning van de Helderse ploeg. Zo moet RTC dus nog even blijven wachten op de eerste punten.

 

In Utrecht de clash tussen Cangeroes en Rotterdam. Rotterdam heeft iets nieuws bedacht, of eigenlijk de coach van de Rotterdammers. Voor de wedstrijd met z’n allen onder de koude douche. Resultaat was een scherpe start en zo heeft het haar effect niet gemist. Ben benieuwd welke ploeg gaat volgen met deze opmerkelijke maar blijkbaar succesvolle keuze. Wordt vast en zeker vervolgd…

 

Op zaterdag stond de wedstrijd DAS – Grasshoppers op het programma. Van oudsher een derby en derby’s zijn vaak wedstrijden waarin het er fanatiek en spannend aan toe gaat. Helaas voor de Delftse fans en de neutrale kijkers was er weinig spannends aan. Grasshoppers bleef namelijk gewoon doorgaan met goed spelen. Verdedigend kreeg de ploeg van Robin van de Bilt wel aardig wat punten tegen, maar omdat het aanvallend liep kwam de overwinning niet echt in gevaar.

 

Laatste wedstrijd om te bespreken was de eerste van dit weekend, Lions tegen Hoofddorp. Hoofddorp zat in een goede flow met 2 overwinningen op rij maar Lions maakte even duidelijk dat de top 4 toch wel van een ander kaliber is. Een verschil van 30 punten maakte een einde aan de korte reeks van de Hoofddorpse ploeg. Zoals in het verslag zelf al werd aangegeven is Lions een stap verder, maar is het goed om te zien dat deze ploeg zich goed ontwikkeld. Daar sluit ik mij graag bij aan.

 

Preview bekerronde 2

 

Solar Systemen-Grasshoppers vs Rotterdam Basketball                                                            Katwijk

Grasshoppers is een sterke ploeg en laat nog geen steken vallen dit seizoen. De 2 ploegen hebben elkaar vroeg in het seizoen getroffen en toen was de Katwijkse formatie veel te sterk. Ik denk dat het voor Rotterdam een mooi nieuw meetmoment wordt om te kijken of en hoeveel ze beter zijn geworden in die weken. Ik denk wel een flinke stap, al staat Katwijk ook niet stil. Het gat zal wat minder groot zijn, maar de overwinning blijft in Katwijk….

Solar Systemen-Grasshoppers +20

 

Jolly Jumpers vs DAS Delft                                                                                                                       Delft

Afgelopen weekend een goede en complete ploeg gezien in Tubbergen, maar wel een ploeg die kwetsbaar is al het gaat wisselen. In Delft was het een close game waarin de Jumpers aan het langste eind trokken, maar DAS is zeker geen tegenstander waar je licht over kan denken. Tel daarbij het fenomeen bekerwedstrijd, dan zal het opnieuw geen uitgemaakte zaak zijn. Ik ben benieuwd maar geef het thuisspelende Jolly Jumpers het voordeel….

Jolly Jumpers +7

 

De rest van de ploegen is vrij dit weekend en ik zal vast en zeker veel meiden tegenkomen in Amsterdam bij de interland tegen Kroatië. Wel lekker dat ik zo anoniem rond kan gaan…

Volgend weekend hervatten we weer met oa de kraker Yellow Blizzards tegen Grasshoppers.

Tot dan!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.