CP3 by Basketball Totaal

Kristallen bol ronde 8 VU20

 

Ook een voorspeller heeft wel eens een offday zullen we maar zeggen. Het percentage voorspellingen van afgelopen week heeft niet eens de 50 gehaald… Dat terwijl ik de afgelopen weken wel lekker bezig was, helaas, laten we hopen op een incident.

 

Leuk om te zien dat ook vanuit het Landsmeerse kamp gerefereerd werd aan mijn uitspraken en voorspellingen. Zo lijkt het er toch op dat het aantal lezers groeit en dat dit zich ook verspreid door het gehele land.

 

Dan de wedstrijden van afgelopen weekend. Almonte pakte haar eerste thuiszege en met overtuiging! Cangeroes werd op een verlies van liefst 12 punten getrakteerd. Marie-Jose is dus aan een lekkere reeks bezig, nu ze ook de dames heeft overgenomen! Leuk!

In het topje van Noord Holland had Jolly Jumpers ogenschijnlijk veel moeite met de meiden van Dozy. Waar ik begreep dat het gaatje aanzienlijk was met rust, haperde de rode trein behoorlijk in de tweede helft. Wie had dat gedacht? Van +15 punten met rust, naar een benauwde +7 winst aan de Noord Hollandse kust. Concentratie lijkt het toverwoord in Tubbergen.

Grasshoppers rekende met groot verschil af met RTC Noord en laat tot nu toe maar weinig steekjes vallen. De scores lopen veelal hoog op en worden ook goed verdeeld over de ploeg. Aan de andere kant zijn ze nog niet echt getest deze competitie, wellicht gaat DAS Delft een dappere poging wagen dit weekend.

Verrassend was ook de ruime overwinning van BV Hoofddorp in en tegen Rotterdam. Met 18 punten verschil liet Hoofddorp weinig twijfel bestaan over het krachtsverschil die dag. Een moment-opname? Een offday van Rotterdam? Een topdag van BV Hoofddorp? Wie het weet mag het zeggen, een fijne opsteker is het zeker!

In Zwolle werd de laatste wedstrijd van het weekend gespeeld en hier lijkt toch duidelijk te worden dat Yellow Blizzards nog ervaring tekort komt om echt met de top mee te kunnen. Waar de ploegen 5 t/m 11 ogenschijnlijk makkelijk te kijk worden gezet, laat de ploeg van coach van Kampen het nu voor de tweede maal afweten tegen een favoriet. Nu zou ik mij daar niet teveel zorgen over maken, de ploeg is nog erg jong en maakt verschrikkelijk veel trainingsuren dus die gaan dat gaatje vast wel weer dichten. Maar opvallend is het zeker. Bij Lions domineerde Denise Bloemkolk met een ruime 30 punten en van ‘down town’ lieten de Landsmeerse meiden het netje flink schroeien.

 

Preview speelronde 8:

Landslake Lions vs BV Hoofddorp                                                                         Landsmeer

Lions heeft een mooie prestatie neergezet in Zwolle en treedt nu aan tegen BV Hoofddorp. Die zitten na de overwinning op Rotterdam ook in een goed ritme. Al moet ik wel zeggen dat er een wezenlijk verschil is tussen Zwolle en Rotterdam. Desalniettemin wordt het een mooie testcase voor Hoofddorp om te laten zien wat ze hebben opgepikt in de afgelopen weken. Als Denise Bloemkolk weer aangaat, wordt het erg lastig, al zal het ook zonder een uitschieter van haar een moeilijke pot worden….
Landslake Lions +27

 

DAS Delft vs Solar Systemen-Grasshoppers                                                     Delft

Zoals al vaker gezegd ben ik wel fan van het spel van DAS Delft. Daarbij is het een ploeg met fysiek veel mogelijkheden en de nodige lengte om het elke tegenstander lastig te maken. Aan de andere kant staat Grasshoppers en die hebben eigenlijk zonder al te veel moeite zich staande gehouden in de voorgaande wedstrijden. Toch is dit een gevaarlijke tegenstander voor de ploeg van Robin van de Bilt. Grasshoppers heeft fysiek ingeleverd dit seizoen en heeft nog niet veel fysieke tegenstand gehad. Persoonlijk denk ik dat het verschil dit keer niet zo groot zal zijn als de voorgaande wedstrijden…

Solar Systemen-Grasshoppers +13

 

Cangeroes vs Rotterdam Basketball                                                                     Utrecht

Om 11:00 uur, ja u leest het goed 11:00 uur zondagochtend begint Cangeroes tegen Rotterdam. Rotterdam heeft wat recht te zetten na vorige week en zal gebrand zijn op dat eerherstel. Cangeroes heeft daarintegen een flinke klap te verduren gekregen in Eindhoven en ik weet niet of ze daar al helemaal van hersteld zijn. Als dat wel het geval is, gaat het een leuke pot basketball worden van beide zijden. Zo niet, dan gaan de punten zeker mee naar Rotterdam….

Rotterdam Basketball +8

 

RTC Noord vs Dozy BV Den Helder                                                                        Groningen

RTC Noord laat in thuiswedstrijden zien dat ze stappen maken. Helaas heeft dat nog niet tot resultaat geleidt. Tegenstander Den Helder heeft zeker in de tweede helft vorig weekend laten zien dat ze ook stappen maken en dat er niet te makkelijk moet worden gedacht door tegenstanders.

Toch denk ik dat Den Helder op dit moment verder is en dat het de aansluiting met de bovenste ploegen gaat pakken….

Dozy BV Den Helder +13

 

Jumpers op zoek naar concentratie

Jolly Jumpers vs Almonte                                                                                         Tubbergen

Waar het spel nog wat wisselvallig is in Tubbergen, zijn de resultaten angstvallig constant. Jolly Jumpers overtuigd basketballend maar bij vlagen maar sleept toch wekelijks de punten binnen. Is het dan toch een hele goede ploeg of laat de rest de kansen om te stunten liggen?

Bij Almonte zal er een last van de schouders zijn gevallen door de eerste overwinning van dit seizoen. Een stuntje als je kijkt naar de voorspellingen van mij afgelopen week, maar ik denk niet dat ze er in Brabant ook zo over denken. Deze week weer ‘stunten’? Ik denk het niet….

Jolly Jumpers +22

 

Yellow Blizzards is dit weekend Europees aan het spelen in Vinkeveen en komt dus niet in actie in deze competitie. Volgende week een bekerweekend voor een klein aantal ploegen, daarna gaan we Grasshoppers tegen Yellow Blizzards zien.

 

Allen een goed weekend!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.