CP3 by Basketball Totaal

Kristallen bol: Ronde 2 in VU20 : De eerste upset was al daar

 

kristallen-bol1-300x310-300x310-300x310-300x310.jpgVorige week mijn eerste column, met grote preview van het seizoen. Daarin aangegeven dat het weleens een hele interessante competitie kan worden! Zat ik er toch niet ver naast….

 

De eerste ‘upset’ van het seizoen vond plaats in Eindhoven. De getergde meiden van Almonte pakten daar heel knap 2 punten door een van de genoemde favorieten een halt toe te roepen. In een zinderend slotkwart trokken de Brabanders knap aan het langste eind en bezorgde de Jumpers een fikse kater. Die hadden zich de seizoenstart toch anders voorgesteld…

 

Leuk om te zien ook in de uitslagen, de ontmoetingen tussen Lions en Den Helder én die tussen BV Hoofddorp en Binnenland waren close games. Insiders wisten mij te melden dat in het kopje van Noord-Holland de Lions een riante voorsprong hadden maar dat dit in de tweede helft knap werd weggepoetst door de thuisploeg. Ook bij Hoofddorp Binnenland was het spannend en trok de Barendrechtse ploeg van coachduo Appers de overwinning over de streep. Prima eerste resultaat voor deze ploeg die weer terug is op het hoogste onder20 niveau.

 

De enige goed voorspelde wedstrijd vond plaats in Haren. Daar had je echter geen glazen bol voor nodig. Ilse Kuijt is vroeg wakker dit jaar en pakte uit met een prima 30 punten. Dat was Haren te machtig…

 

Preview speelronde 2

Vetus/Binnenland vs Rotterdam Basketball                                                                    Barendrecht

De derby van 010. Op vrijdagavond een mooi affiche in Barendrecht. Afgelopen woensdagavond werd dezelfde strijd gestreden in de Dames Eredivisie en was Binnenland veel te sterk voor de formatie van oud-u20 eredivisiecoach Tjin A Sioe. Echter maakte die wedstrijd de U20 meiden van Rotterdam veel minuten en lieten prima dingen zien. Bij Binnenland was het eredivisiedebuut van Lotte Sant op te merken. Al met al dus 2 jonge ploegen die de toekomst rooskleurig tegemoet kunnen zien. Wat betreft deze wedstrijd denk ik dat de fysieke bagage en ervaring van de bezoekers iets zwaarder weegt. Als Binnenland echter het gas erop houdt kunnen ze de Rotterdammers weleens onder de voet lopen. Ik gok toch op een kleine overwinning voor Rotterdam….

Rotterdam Basketball +6

 

Solar Systemen/Grasshoppers vs CTO Amsterdam                                                       Katwijk

De eerste kraker van het seizoen vindt plaats in Katwijk. Over mooie affiches gesproken. 2 op en top jeugdopleidingen tegenover elkaar. Grootste verschil zit ‘m in de opvatting en speelstijl. Grasshoppers speelt snel 1 tegen 1 georiënteerd basketball en dat staat bijna haaks op de tactische kapstok uit Amsterdam. Als het in de Final Four tot een ontmoeting zal komen zal de hele tactische trukendoos opengaan in het Amsterdamse en zal coach vd Bilt zijn best moeten doen om hier antwoorden op te vinden. Omdat ik denk dat het duo Volmer/van Kampen zich nog niet zo in de kaarten wil laten spieken, zal het een open wedstrijd worden met veel vaderlandse talenten die het publiek vast en zeker gaan vermaken. Het roze papiertje blijft dan wel in Katwijk….

Solar Systemen/Grasshoppers +18

 

Landslake Lions vs HSV Haren                                                                                                Landsmeer

Lions kreeg afgelopen weekend de deksel op de neus in Den Helder. Na een knappe voorsprong in de eerste helft stortte het kaartenhuis van coach Hirman op onverklaarbare wijze in elkaar en sleepte Den Helder de overwinning uit het vuur. Dit alles is echter inherent aan het opleiden en het spelen met een jonge ploeg. Balen van de terugval maar een flinke opsteker dat het een helft lang dominant spel speelde. De bezoekers uit Haren hebben vorig weekend een warm welkom gehad in de eredivisie. Grasshoppers liet even zien wat de top van deze competitie te bieden heeft en hield flink huis in Haren. Er zullen vast en zeker lichtpuntjes te melden zijn aan Haarse kant maar de communicatie is daar nog niet helemaal op gang. We zullen maar zeggen dat coach Tinga het druk genoeg heeft met de ploeg op het juiste niveau krijgen. Ondanks dat ik denk dat er echt wel wat te halen valt in Landsmeer, denk ik toch dat de drang van de thuisploeg naar herstel te groot is….

Landslake Lions +22

 

Jolly Jumpers vs Dozy BV Den Helder                                                                                 Tubbergen

Zal coach Kieftenbeld erg geschrokken zijn van zijn ploeg afgelopen weekend? Afgaande op de verjonging en het vertrek van een aantal belangrijke pionnen was een verliespartijtje hier en daar vast ingecalculeerd maar in zo’n eerste wedstrijd in Eindhoven al? Alle credits naar Almonte uiteraard maar ik vraag mij toch af of er al paniek is in Tubbergen. Die paniek zal niet zo snel bij de coachingstaf toeslaan maar zo’n jonge groep meiden kan zich best wel druk maken om zo’n resultaat. Echter is er nog weinig aan de hand en was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen. Duidelijk is dat de ploeg zich nog moet bewijzen en vooral moet laten zien te hebben geleerd van afgelopen weekend. Tegenstander Den Helder pakte zoals eerder benoemd een knappe thuisoverwinning na een knappe inhaalrace. Een mooie opsteker voor coach van Rootselaar en zijn ploeg, die vorige jaargang een lastig seizoen kende. De drang naar een goed vervolg zal ook zeker meereizen naar het Oosten en vanwege het resultaat in Eindhoven zullen ze zeker de kans zien om te ‘stunten’ in Tubbergen. De laatste keer dat iemand in Tubbergen een wedstrijd won? Yellow Blizzards, eind december 2014, volgens mij met 1 punt verschil. Dat blijft trouwens nog even staan…..

Jolly Jumpers +8

 

Net als vorig weekend zijn er weer 2 ploegen vrij. Dit keer mogen Almonte en Hoofddorp van een vrij weekend genieten. Ik snap nog niet helemaal wat de opzet is vanuit de NBB. Je zou toch zeggen dat je met 10 ploegen altijd moet kunnen spelen. Maar goed, ik wens allen een fijn weekend, succes en tot de volgende!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.