CP3 by Basketball Totaal

Kristallen Bol: Ronde 17

10411751_917762818261733_360771667415700969_n.pngHet afgelopen weekend startte met een afgetekende overwinning van Grasshoppers op de Jolly Jumpers. De Katwijkse formatie liet het er verdacht veel op lijken dat de verliespartij van de week ervoor een incident was. Door onderling resultaat staat Grasshoppers nu weer bovenaan en eigenlijk mogen we ervan uitgaan dat dit zo blijft.

De zaterdag werd afgetrapt door Den Helder en die haalden flink uit tegen de Cangeroes. Ben benieuwd wie de taart verzorgd heeft afgelopen maandag en of deze lekker was, maar de 100-puntengrens werd voor het eerst dit jaar ook in Den Helder gehaald. Een mooie opsteker voor de ploeg in de aanloop naar de uitwedstrijd in Tubbergen dit weekend.
In de zuidelijke hoek van het land boekte Almonte een knappe thuisoverwinning op BV Hoofddorp. De overwinning was te danken aan de felle start en het gat werd dan ook geslagen in de eerste helft. Hoofddorp kwam nog wel wat terug, maar kon het opgelopen verschil niet meer dichten.
Dan door naar Rotterdam. Daar won het nog steeds gehandicapte Landslake knap van Rotterdam. Aan de andere kant ook zeker de complimenten voor de thuisploeg. Waar eerder in het seizoen nog een flinke nederlaag werd genoteerd, bleef de ploeg nu lang in de wedstrijd. Ze zijn goed bezig daar!
De uitsmijter van het weekend werd verzorgd door Yellow Blizzards en DAS. De Delftse ploeg had wellicht gehoopt op een wat incomplete thuisploeg omdat het CTO tegelijk moest spelen, maar dat ging niet op. De angst van de Blizzards om Grasshoppers te treffen in de final four speelt duidelijk mee. Het gaatje met DAS was naar mijn idee al groot genoeg….
Preview speelronde 17
RTC Noord vs Solar Systemen/Grasshoppers @ Groningen 
De Grasshoppers mogen een keer zelf op pad op de vrijdagavond. In het busje naar Groningen en waarschijnlijk redelijk incompleet. De U18 speelt vanavond een beslissende wedstrijd thuis tegen Jolly Jumpers U18 en daar zal vast en zeker de prioriteit liggen. Dat gaat echter geen verschil maken voor het resultaat vanavond…
Solar Systemen/Grasshoppers +36
 
BV Hoofddorp vs Rotterdam Basketball @Hoofddorp
Hoofddorp leed een gevoelige nederlaag in Eindhoven afgelopen week terwijl Rotterdam vooral weer progressie liet zien. Ik denk dat deze 2 teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Toch acht ik Rotterdam iets sterker, maar verwacht een interessante ontmoeting….
Rotterdam Basketball +11
 
Cangeroes vs Almonte @ Utrecht 
Op zondagochtend hervatten we het weekend in Utrecht met Almonte op bezoek. De twee teams die de dames beiden in de promo hebben spelen draaien daar eigenlijk eenzelfde seizoen. Cangeroes stijf onderaan en Almonte ergens in het midden. Daar zijn de onderlinge ontmoetingen niet heel interessant, ben er bang voor dat dit in de U20 hetzelfde zal worden. Een overwinning voor Almonte, wel een ruime denk ik…
Almonte +23
 
Jolly Jumpers vs Dozy BV Den Helder
In Tubbergen sluiten we af met een leuk potje. Twee ploegen die elkaar wel liggen. Maar ook zeker 2 ploegen met een rijke historie. Volgens mij is er op youtube nog wel een historische wedstrijd te vinden tussen de 2 teams in de dames eredivisie. Kijktip zeg ik, nostalgisch! Deze zondag verwacht ik wel wat minder vuurwerk. Den Helder won groots van Cangeroes maar Jolly Jumpers is wel wat andere koek. De meiden uit het oosten zullen zich willen revancheren na afgelopen week maar zullen niet tot het gaatje hoeven gaan om hier te winnen….
Jolly Jumpers +18
 
De Blizzards spelen Europees, Lions en DAS zijn vrij. Geniet allen van in ieder geval een vrije zaterdag!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.