CP3 by Basketball Totaal

Kristallen bol: Ronde 11

Na een druk weekend is er genoeg om de revue te laten passeren. Allereerst, heeft HSV Basketball een nieuwe Amerikaan aangetrokken of was Grasshoppers niet wakker vrijdagavond? 

Een overwinning van maar 8 punten is voor de thuisploeg niet echt klinkend te noemen terwijl het voor de bezoeksters best een prima wedstrijd moet zijn geweest. Laten we voor de competitie hopen dat beide ploegen dit volhouden, dan gaat het toch nog wat extra spanning brengen.

Zaterdag weer een onvoorspelbare uitslag. Binnenland veegde in eigen hal de vloer aan met BV Hoofddorp. De bezoeksters kwamen niet in het spel voor en de thuisploeg liep met snel en flitsend basketball over de Hoofddorpse ploeg heen. Volgens coach Guldemeester was dit vooral te wijten aan een gebrek aan energie en intensiteit. Zoals al vaker een essentieel ingrediënt gebleken.

 

Dan een zondag met 3 games. Allereerst wist het CTO opnieuw niet te winnen in en tegen Rotterdam. De talenten uit het Amsterdamse kwamen 10 punten te kort voor het roze papiertje en dat was absoluut een tegenvaller. Anderzijds blijkt eens te meer dat Rotterdam over een prima ploeg beschikt en dat als de meiden het fysiek allemaal volhouden het toch een ploeg blijft om rekening mee te houden.

In Tubbergen niet veel later troffen Jolly Jumpers en Almonte elkaar. Opnieuw een close game die spannend verliep. Uiteindelijk lieten de Jumpers toch zien op de goede weg te zijn en hield zo 2 belangrijke punten in huis in de strijd om de final four.

 

Zondag bereikte mij het bericht dat oud-eredivisiescheidsrechter Frans Harryvan plots was overleden. Later bleek in reactie van coach Kieftenbeld op facebook op het bericht van Hoopsjunk rondom zijn overlijden dat scheidsrechter Frans Harryvan op het schema stond om te fluiten in Tubbergen. Via deze weg willen wij familie en nabestaanden veel sterkte wensen bij het verwerken van dit verlies.

 

Afsluitend dit eerste weekend van 2017 werd de wedstrijd gespeeld tussen Landslake Lions en Den Helder. In Landsmeer was het ook daar weer spannend, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind. Voor coach Hirman en zijn meiden een fijne winst, de ploeg is duidelijk gegroeit sinds de eerste wedstrijd tegen Den Helder, die na een ruime voorsprong toch uit handen werd gegeven.

 

Preview speelronde 11

CTO Amsterdam vs Solar Systemen/Grasshoppers                                                       Amsterdam

Mooi affiche in Amsterdam op de vrijdagavond. CTO ontvangt Grasshoppers en de vorige keer dat dit gebeurde eindigde het in een verrassende win voor CTO. Duidelijk is dat de kracht van CTO ligt in het lengte overwicht en dat zullen ze ook zeker gaan uitbuiten vanavond. Als CTO erin slaagt om het tempo laag te houden en de bal inside te pompen gaan we een overwinning zien. Laten ze de frivole meiden uit Katwijk het gas opengooien dan worden ze van het veld gerend. Toch ga ik voor het tactische vernuft uit Amsterdam…

CTO Amsterdam +2

 

Dozy BV Den Helder vs Jolly Jumpers                                                                                 Den Helder

Mooi potje op de zaterdag! In sporthal Sportlaan treedt Jolly Jumpers voor de tweede keer dit seizoen aan. Eerder werd er gewonnen in de beker en coach Kieftenbeld wil uiteraard eenzelfde resultaat in de competitie. Toch zijn de ploegen erg aan elkaar gewaagd en zal het ook nu weer spannend worden. De overwinning in Tubbergen door de Helderse formatie zijn ook wij zeker niet vergeten. Een wedstrijd vol zones, presses en ballscreens…

Jolly Jumpers +6

 

Rotterdam Basketball vs Vetus.nl/Binnenland                                                               Rotterdam

In een weekend vol krakers mag ook deze game zeker niet ontbreken! De battle van Rotterdam, de clash van Zuid-Holland, Rotterdam tegen Barendrecht. Beide ploegen draaien een uitstekend seizoen al heb ik het gevoel dat Binnenland meer groeit dit seizoen. Anderzijds is dit een logische conclusie daar Binnenland een veel jongere formatie op de vloer brengt. Feit blijft dat ze lekker draaien en aan elkaar gewaagd zijn. Binnenland krijgt het zwaar met de fysieke kracht van Rotterdam, Rotterdam krijgt zeker problemen met het tempo dat Binnenland doorgaans hanteert. Close game….

Vetus.nl/Binnenland +3

 

HSV Basketball Haren vs Landslake Lions                                                                          Haren

Lions sluit opnieuw het weekend af en mag dat dit keer doen in het hoge noorden. De vorige editie verliep uiterst stroef voor de Landsmeerse meiden, toen met maar 1 punt verschil werd gewonnen. De zone van Haren speelde de bezoeksters toen parten, daar zal zeker extra aandacht aan zijn besteed deze week. Haren is aardig uit de winterbreak gekomen en maakte er zowaar een wedstrijd van tegen Grasshoppers. Laten we voor de ploeg van coach Tinga hopen dat ze dit wekelijks kunnen laten zien, dat maakt het leuker voor iedereen. De punten gaan wel mee naar Landsmeer…

Landslake Lions +12

 

Hoofddorp en Almonte hebben een extra week de tijd om de wonden te likken na afgelopen weekend. Ik bind hopelijk nog een keer de schaatsen onder deze winter en blijf dus even uit de sporthal weg dit weekend. Hoop wel dat CTO de livestream even online gooit vanavond!

Goed weekend!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.