CP3 by Basketball Totaal

Kristallen Bol: Moneytime in de dames promo

Het is dit jaar misschien wel één van de meest interessante en spannende landelijke competities, de dames promotiedivisie. Iedereen maakt het minimaal elkaar moeilijk, en lijkt van iedereen te kunnen winnen. Daarom gevoed door het succes van de kristallen bol van de Vu20 heb ik de redactie gemaild of dat ook voor de dames promo gedaan kon worden. Het antwoord kwam snel: ‘leef je uit’. Deels uit eigen waarneming, en deels gebaseerd op scorebordjournalistiek dus mijn kristallen bol!

Allereerst een kleine blik naar achter waar Almonte zaterdag hele korte metten maakte met Cangeroes. De Eindhovense formatie lijkt nu ook zonder succescoach Marie José Allers te kunnen winnen, want met Margreet van Putten aan het roer liep de Brabantse trots naar een 22-82 overwinning in Utrecht.  Daarmee pakten de Brabanders de tweede plek in de stand, en na een 0-4 start van het seizoen zal dat niet heel verwacht zijn.
Solar Systemen Grasshoppers pakte in eigen huis de punten tegen Green Eagles dat met 74-57 nog wel aardig tegenwicht leek te bieden maar uiteindelijk geen antwoord had op de Katwijkers.
DAS kreeg in de race om de final four de deksel op de neus door op eigen veld een pak op de broek te krijgen van EBV Baros. De ploeg van Selma Roosenboom won met 46-65 in de Brasserkade, en dat moet toch pijn doen bij Humphrey van Haver en co.
US tenslotte pakte in eigen huis een knappe zege in een spannende ontmoeting met Groene Uilen: 63-61 voor de Amsterdamse studenten die uitzicht houden op het toetje van het seizoen.

Komend weekend:
EBV Baros vs Solar Systemen Grasshoppers @ Rotterdam
Het zal nu moeten gebeuren voor Grasshoppers als ze wat willen in de race naar de final four. De ploeg van Jan Koek moet in staat worden geacht de lijstaanvoerder te tackelen, maar kan er ook zomaar afgaan met een punt of tien. De onberekenbaarheid van zijn selectie is niet alleen het grootste vraagstuk voor kampioenenmaker Koek, maar gelijk ook een sterk punt, want hoe scout je dat uit als tegenstander?
Mijn voorspelling: Baros met 4

Cangeroes vs US @Utrecht
Cangeroes heeft een lastig seizoen en daar zal het tegen US komend weekend niet uitkomen. US zal simpelweg te sterk zijn en hoewel coach Kuipers bij de Utrechters niet direct uit hoeft te gaan van een min zestig zoals tegen Almonte zal het niet worden.
Mijn voorspelling: US met 24

Almonte vs DAS @Eindhoven
Almonte is aan een fantastische remonte bezig. De ploeg begon met een 0-4 record aan het seizoen, zette coach Kendall Mack, toch geen kleine jongen, aan de kant en ging vervolgens draaien als een tierelier. DAS kreeg afgelopen weekend een tik op de neus en zal zich willen herpakken tegen de Eindhovense ploeg, maar de Red Hot Brabo’s lijken daar niet voor in de stemming.
Vandaar dat mijn voorspelling een overwinning is voor de thuisploeg.
Almonte met 12.

Green Eagles vs Groene Uilen @ Maassluis
De ‘slotwedstrijd’ in Maassluis tussen de Eagles en de Uilen staat in ieder geval garant voor een ontmoeting van twee ploegen die graag willen en positief basketball spelen. Het seizoen tot nu leert wel dat de Uilen meer kwaliteit meebrengen, en zo heb je dus in de Groningers een duidelijke favoriet. Toch zou het wel eens minder groot verschil kunnen worden dan de Groningers denken. Als voormalig Rotterdamse heb ik een zwak voor de ploeg uit Maassluis.
Mijn voorspelling: Uilen met zeven.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.