CP3 by Basketball Totaal

Kristallen Bol: Final Four deel 2

 

Waar de ene serie wel beslist lijkt is bij de ander nog alles open.

Jolly Jumpers won namelijk uiterst degelijk in Landsmeer met 14 punten verschil en dat moet een goed te verdedigen marge zijn voor de Tubbergse meiden.

Peter Koelman Productions had weer gezorgd voor een uiterst complete samenvatting en daar viel toch wel het een en ander uit op te maken. Zo was te zien dat de twee ploegen in de eerste helft goed bij elkaar bleven maar Lions scorend de bovenhand had. De Landsmeerse meiden gingen dan ook rusten met 6 punten voorsprong. Die voorsprong hield echter geen stand en mooi voor coach Bussink was dat de run die in het derde kwart volgde met 3 meiden uit haar onder18 op het veld. Dat biedt weer perspectief voor de toekomst van de Jumpers en ook zeker voor de Nederlandse onder 16 selectie van aanstaande zomer.

De marge liep zelfs nog even naar de 20 punten, maar dat was uiteindelijk niet te handhaven voor de Jumpers, die met nog steeds een prima resultaat huiswaarts gingen.

De dag ervoor in Zwolle was het beduidend spannender. Helaas is er van beide zijde geen verslag te vinden, geen video, geen samenvatting, geen verslag. Toch jammer..

Als ik van de Yellow Blizzards was zou ik een flink verslag schrijven over hoe goede wedstrijd er klaarblijkelijk moet zijn gespeeld. Dat betekent dat ik eigenlijk meteen begrijp dat coach vd Bilt dit keer geen verslag schreef. ‘Het was niet om over naar huis te schrijven, dus dat heb ik dan ook niet gedaan’.

Feit blijft dat het een spannend treffen zal worden in Katwijk, want op papier is deze serie allesbehalve beslist. Echter weet ik wel beter, maar dat is pas hieronder te lezen in de preview !

Preview Final Four ronde 2

Solar Systemen/Grasshoppers vs Yellow Blizzards Katwijk

Zal Fleur Kuijt meespelen is de belangrijkste vraag van dit weekend. Fleur is namelijk de belangrijke factor in de damesploeg afgelopen serie, topscoorder in wedstrijd 5, maar niet helemaal 100% fit. Nu op de fantastisch verzorgde livestream met commentaar van iBasketball te zien was dat Sharon Beld met een knieblessure uitviel, zal die rol nog veel belangrijker worden.

En laat aanstaande zaterdag nou net de eerste finale game zijn. Ik ben benieuwd, coach vd Bilt wil haar vast en zeker graag laten spelen omdat het zijn ploeg anders weleens de kop zou kunnen kosten. Maar coach Driessen zal toch vinden dat zijn dames in de landelijke finale voorgaan…

Hoe dan ook zal Blizzards aan de bak moeten om met een verschil van 3 te winnen. Buiten discussie staat dat het knap is wat ze hebben gepresteerd in eigen huis. De Grasshoppers hebben duidelijk niet het gebruikelijke tempo kunnen hanteren en dan blijft de score ook laag. Slaagt Blizzards hier opnieuw in zaterdag en vallen er aanvallend iets meer ballen voor de Amsterdams/Zwolse formatie, dan kan een absolute stunt weleens een serieuze optie zijn…

Vooralsnog speel ik op safe…

Solar Systemen/Grasshoppers +12

Jolly Jumpers vs Landslake Lions Tubbergen

Vorig jaar kwam Lions met een heel ander gevoel naar Tubbergen toe. Van tevoren was natuurlijk al duidelijk dat het een zware pot zou worden, maar toen hadden ze een marge van +6 aan het begin. Nu prijkt er een -14 op het scorebord bij aanvang en dat geeft toch een minder fijn gevoel. Anderzijds kan je nu wel gaan spelen met het ‘niets te verliezen’ gevoel oftewel ‘we kijken wel waar het schip strandt’. Daarbij moeten we niet vergeten dat Lions een prima ploeg is.

Zetten we de journalistiek realistische bril weer op de neus, dan kunnen we toch al redelijk snel concluderen dat het niet voor de hand ligt dat Jolly Jumpers dit in eigen huis gaat weggeven.

Het is voor elke ploeg lastig spelen in Tubbergen en ze hebben dan ook altijd het roze sheet mogen houden in Twente. Vorig jaar knalde de ploeg van coach Kieftenbeld er met 20+ overheen in de thuiswedstrijd en ik zie ze dat eigenlijk gewoon weer doen….

Jolly Jumpers +22

Dat betekent dat ik mijn geld zal zetten op een finale tussen Grasshoppers en Jolly Jumpers.

U zult vast en zeker onder de indruk zijn van mijn voorspellende gave, u had dit zelf ook gekund.

Ben benieuwd of Blizzards en Lions mij gelijk gaan geven…

Volgende week de laatste voorspelling van dit seizoen, ik denk dat ik voor het gemak alle andere te spelen finales ook alvast voorspel. Dan kan u bij mooi weer in het Pinksterweekend ook gewoon lekker in het zonnetje gaan zitten !

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.