CP3 by Basketball Totaal

Kraker in de eerste divisie tussen Grasshoppers en Akrides

Zaterdagavond in Cleijn Duin staat er een heuse topper op het programma. Grasshoppers tegen Akrides oftewel Reitsema tegen Taal. Inzet is de nummer 1 positie op de ranglijst in de eerste divisie. Tijd om even kort aan de coaches Jeroen Reitsema en Oscar Taal te vragen hoe de teams ervoor staan.

Een paar vragen aan hoofdcoach Jeroen Reitsema: “Mijn ploeg staat er goed voor, we hebben even nodig gehad om met de nieuwe spelers weer een team te worden. Hier ben ik de laatste weken tevreden over.Daarbij heb ik een brede bank dat is gebleken de laatste wedstrijden. Ik denk dat het voor ons een testcase is hoe ver we zijn. Waarom wij na aanstaande zaterdag nog bovenaan staan is 1. het thuisvoordeel 2. de honger om te winnen”.

“Wat ik weet van Akrides? Arides is een team. Daarbij heel sterk reboundend en iedereen kan schieten. Maar vooral het teamspel is wat ik vrees van hen.Wij gaan ze proberen te ontregelen maar hier ga ik nu even niet teveel over zeggen 😉

Ook Red Stars is nog ongeslagen in de Eerste Divisie. Beide ploegen hebben nog niet tegen Red Stars gespeeld dus ik weet niet of zij echt bij de top horen. Ze hebben alles gewonnen dus in principe wel. Zij spelen tegen Elburg zaterdag, dus dat zal het uitwijzen”.

Tot slot: “Kom naar de Cleijn duin aankomende zaterdag,  dit wordt een fantastische wedstrijd om te zien en de sterkste zal winnen.Maar de punten blijven in Katwijk 😉

Aan de andere coach Oscar Taal vroegen we uiteraard dezelfde vragen. Taal is ook vol zelfvertrouwen.

“Wij staan er ook goed op. We hebben een uitgebalanceerd team, en zijn 10 man diep. En jeugdspelers kloppen op de deur. Kortom het gaat goed met de club, en dat is natuurlijk erg fijn”.

“Wij zijn na zaterdag nog ongeslagen omdat wij niet verzwakken als ik naar de bank ga. Grasshoppers heeft zich geweldig versterkt met Joey Schelvis en Wouter Breel. Daardoor spelen de kleine mannen beter dan verleden seizoen. En inside zijn ze nog sterker geworden”.

“Wat wij daar tegen gaan doen, is keihard verdedigen zoals wij het hele seizoen al doen. Ik heb Red Stars nog niet zien spelen, en kan daarom behoren ook zij tot de top 3. Zij zijn immers ook nog ongeslagen. Zaterdag wordt een kraker in en bomvol Cleijn Duijn”.

Tot slot: “Wij kijken er naar uit, spelen voor veel publiek. Verleden seizoen speelden wij het publiek stil. Ik hoop dat het zaterdag ook gaat gebeuren. Het zal spannend worden. Maar de competitie wordt zaterdag niet beslist”.

Kortom een kraker van je welste. Zaterdag in Katwijk om 20.30 uur. Beide teams heel veel succes!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.