CP3 by Basketball Totaal

Kooij klaar voor zesde titel

Leonie Kooij is een van de steunpilaren binnen het team van Binnenland. Vanavond staat zij wederom in een finale met haar team. Tegenstander is Loon Lions uit Landsmeer. Lions is de huidige landskampioen en ook de angstgegner van de ploeg uit Rotterdam.

Tijd om even vooruit te blikken naar de serie, die vanavond in Landsmeer begint. Het is de vierde finale voor Binnenland. De supercup werd verloren van (toen nog) Probuild Lions. De final four en de bekerfinale werden wel winnend afgesloten. Beide keren tegen Lekdetec.

Jullie staan wederom in een finale. De vierde van dit seizoen. Hoe staan jullie ervoor met het team?

“Goed, we hebben een redelijk zware halve finale serie gespeeld tegen Lekdetec. Deze week hadden we dus “rust” en dat heeft ons goed gedaan en we hebben ons goed kunnen voorbereiden op Loon Lions”.

Jullie spelen wederom tegen Lions. Jullie ‘angstgegner’ waar jullie de laatste jaren continue van verliezen. Waarom gaat dat nu niet gebeuren?
“Wat er in het verleden is verloren/gewonnen telt allemaal niet meer! Ook de halve finale wedstrijd in de beker, die wij in maart wonnen telt niet meer. Het gaat om vandaag en nu en wij gaan met een goed gevoel de serie in!”.

Jij zelf hebt de eerste helft je rustig gehouden maar sinds de kerst speel je op Topniveau. Wat is er anders?

“Voor kerst werd ik misschien niet genoeg uitgedaagd, waardoor ik niet altijd agressief speelde en mijn niveau haalde. Ik ben nu ook een stuk fitter waardoor ik de laatste tijd mijn oude niveau weer regelmatig haal”.

Wat verwacht je van de finale?

“Ik denk dat de twee beste ploegen van Nederland in de finale staan, dus het zal een mooie en intense serie worden waarin het uiteindelijk om details zal gaan”.

Dit zou je eerste titel met binnenland kunnen worden. Naast de vijf van den helder. Wat is voor jou het verschil?

“Klopt, ik heb vorig jaar helaas de finale vanaf de bank moeten toekijken dus kijk enorm uit naar deze serie. Verder kan het de eerste keer worden dat Binnenland het kampioenschap wint, dus dat is een enorme (leuke) uitdaging!”.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.