CP3 by Basketball Totaal

Komt er nieuwe 5meihal?

Al vele jaren een discussie in Leiden is de bouw van een nieuwe sporthal in Leiden. ZZ Leiden is natuurlijk een prachtig uithangbord voor de stad Leiden. In Unity.nu staat een mooi artikel te lezen over een nieuwe hal in Leiden.

De gemeente Leiden heeft voor de komende jaren veel geld beschikbaar om te investeren in de Leidse sport. De PvdA steunt deze investeringen van harte. Één van de projecten die er aankomt, is de bouw van een nieuwe Vijfmeihal. De huidige hal is in 1968 gebouwd en is dringend aan vervanging toe. De gemeente heeft dit slim gecombineerd met de nieuwbouw van het Leonardo College, zodat het geld dat deze school beschikbaar had voor de bouw van gymzalen, kan worden besteed om de aangrenzende sporthal nog groter te maken. Hierdoor kan er optimaal gebruik worden gemaakt van deze nieuwe hal door het onderwijs en de sportverenigingen.

In de Sportnota van 2012 stond deze nieuwbouw gepland voor 2017. Dit lijkt nog ver weg, maar de Partij van de Arbeid maakt zich toch zorgen dat de gemeenteraad nog niets heeft gehoord over de stand van zaken rondom deze hal. Mocht de bouw van deze hal vertraging oplopen, dan lijkt het Leonardo College (naast de Leidse sport in het algemeen) hier de dupe van te worden.

Lees hier verder voor het hele artikel.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.