CP3 by Basketball Totaal

Komen er echte series bij de dames?

Morgen staan de tweede wedstrijden op het programma in de play-offs. Niet een return, maar ook de tweede wedstrijd is een thuiswedstrijd voor de nummers 1 en 2 in de competitie.

Een nederlaag in een best of five serie is mogelijk al de genadeslag voor Bemmel of CTO.

En dat CTO Amsterdam morgen geen schijn van kans heeft lijkt op papier duidelijk. Geen Emese Hof en geen Laura Cornelius. Tel daarbij op dat ook Deborah Vos geblesseerd is en een winstpartij valt niet te verwachten.

Toch zal coach Remy de Wit een konijn uit de hoge hoed gaan toveren. De Wit is te ervaren om zijn team zomaar opnieuw naar de slachtbank te laten leiden.

Inside is de ploeg erg kwetsbaar en daar maakte Boesaart (13 punten), Horelika (12) en Mosley (7) dankbaar gebruik van. De 71-41 lijkt een te grote klap om recht te zetten, maar dat is het mooie van een serie. Of je nu verliest met 1 of 100, we beginnen gewoon weer op nul.

Coach Bozovic zou er slim aan doen, om zijn speelsters als het kan zoveel mogelijk te rusten. Er komt waarschijnlijk nog een finale serie aan en dan is het zaak fit te blijven. Waarom niet Mosley gewoon eens dertig minuten geven en een ritme laten opbouwen. Zij zal de sleutel kunnen zijn in een serie tegen eventueel Binnenland. Nu speelde de gehaalde Amerikaan er slechts 12. Hartman, Lee, McDowell, Horelika en Boesaart zaten alle vijf rond de dertig minuten!

De andere wedstrijd tussen Binnenland en Bemmel is lastig te voorspellen. De ploegen spelen anders basketball, maar zijn toch bijzonder aan elkaar gewaagd. Afgelopen woensdag werd het 68-62 voor Binnenland. Het lijkt dus een wedstrijd te gaan worden, wie het eerst richting de 70 punten grens doorbreekt wint.

En zo is het morgen ook waarschijnlijk. Bemmel moet wat sneller gaan spelen en hebben gewoon een goede Anouk Biesters nodig. De overige meiden spelen naar hun kunnen en soms daarboven, maar in de closing minuten is Biesters de meest ervaren speelster.

Voor Rotterdam is het inside te halen. Kooij en ook de Roos waren uitstekend in wedstrijd 1 en moeten dat wederom laten zien. In plaats van continue side pick&roll te spelen is het zaak om Kooij in de post haar acties te laten maken. Kan de tandem Kooij-de Roos goed samenwerken in de high-low dan lijkt het bijna onbegonnen werk voor Bart Sengers.

Wie weet welke konijnen er morgen in Rotterdam getoverd gaan worden. Kortom twee interessante games met beide een andere uitgangspositie. Voor CTO en Bemmel geldt in ieder geval winnen of bijna barsten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.