CP3 by Basketball Totaal

Knappe prestatie Duinker tegen Rotterdam

Met 88-65 heeft Zorg en Zekerheid Leiden het enige duel uit het midweekse programma in de DBL naar zich toe getrokken. De Leidenaars troffen in Challenge Sports Rotterdam een tegenstander die slechts in staat was één helft tegen te sputteren. Joshua Duinker speelde voor Leiden een bere-wedstrijd. De international stond bij rust al op 20 punten en 8 rebounds en sloot af op 26 punten en 13 rebounds. Matt Otten was de Rotterdamse topscorer met 14.

Josh Duinker heerste onder de borden in de Vijf Meihal. Met zijn 13 rebounds pakte de Australische Nederlander er bijna net zoveel als heel Rotterdam, dat 16 rebounds liet noteren. La’Shard Anderson en Robert Krabbendam hadden er beiden 4, de rest van de Rotterdammers pakten er ook 8. Leiden daarentegen trok niet minder dan 44 rebounds naar beneden.

De Leidse hegemonie onder de borden werd ook met een dikke, vette viltstift onderstreept door de vergelijking in ‘points in the paint’, punten onder het bord. Waar Zorg en Zekerheid er 48 liet turven, daar bleef Challenge Sports bij 28 steken.

Dat Leiden er geen grotere slachtpartij van maakte had vooral met een zwak tweede kwart te maken en met de overmaat aan balverlies. In het tweede bedrijf pakte een aantal wissels minder gelukkig uit en liet Yannick Franke andermaal zien dat Leiden halverwege het seizoen in hem een capabele eredivisiespeler is kwijtgeraakt. De 18-8 voorsprong na tien minuten smolt zienderogen van het scorebord. Bij 22-21 kon Leiden feitelijk opnieuw beginnen.

Josh Duinker werd door coach Toon van Helfteren terug binnen de lijnen gebracht en hij stelde orde op zaken. Bij rust was de marge alweer tien punten.

Toch bleven de misverstanden soms pijn aan de ogen doen. Zorg en Zekerheid Leiden leed niet minder dan 22 keer balverlies tegen Rotterdam, dat zelf slechts 11 keer de bal cadeau deed aan de thuisclub. die 22 van Leiden waren er beslist teveel, vooral afgezet tegen de 22 assists van Leiden.

De grote kloof werd uiteindelijk alsnog geslagen in de overgang van het derde naar het vierde kwart. Met een 11-0 run sprong Leiden van 68-51 naar 79-51.

 

ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN – CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM  88-65  (18-8, 40-30, 71-51)

20140402 leid_rdam 3158 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.