CP3 by Basketball Totaal

Kloof’s Bonnies verrassen no. 21 Massachusetts

Gedragen door een golf van geluid, geproduceerd door het thuispubliek, en een verstikkende verdediging wist St. Bonaventure (13-8, 3-4 A-10) een prachtige 78-65 zege te behalen op de nr. 21 van de nationale ranglijst, de University of Massachusetts (17-3, 4-2 A-10). De Bonnies maakten hiermee een einde aan een 24game losing streak tegen gerangschikte tegenstanders, de laatste overwinning was een 57-56 thuisoverwinning op nr. 20 Temple op 15 januari 2000.

Hoofdcoach Schmidt’s roster bestaat voornamelijk uit spelers die ofwel onbekend zijn of genegeerd werden. Ze werden ontdekt in kleine basketball landen of via mond tot mond-reclame. Zijn line-up ziet eruit alsof het een basketballkamp is van de Verenigde Naties. Bona‘s backcourt bestaat uit Kloof uit Suriname en Matthew Wright uit Canada. Center Youssou Ndoye en swingman Jean Yves Toupane zijn uit Senegal afkomstig. Sophomore reserve Matthias Runs, een andere center, is afkomstig uit Nederland.

Charlon Kloof had in deze verrassende overwinning 14 punten, 5 rebounds en 4 assists  gedurende de 27 minuten dat hij op het veld was.

Thomas van der Mars en Portland wisten een 10-punten achterstand bij rust (47-37) terug te brengen tot vijf in de tweede helft, maar konden niet dichterbij komen. San Francisco was afgelopen woensdagavond met 84-71 te sterk.

De Nederlandse center speelde als starter slechts 17 minuten, waarin hij 4 punten en 4 rebounds liet noteren.

Virginia Tech met Joey van Zegeren kon zijn zevende achtereenvolgende nederlaag noteren in de sterke ACC Conference. Ditmaal was Boston College een maatje te groot: 76-52.

Van Zegeren speelde een redelijke wedstrijd waarin hij 17 minuten mocht opdraven en was goed voor 4 punten en 6 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.