CP3 by Basketball Totaal

Kloof speelt sterren van de hemel

In deze rubriek volgen we wekelijks de verrichtingen van onze jongens die in Amerika actief zijn.

Op dit moment speelt Charlon Kloof, in zijn senior-year, de sterren van de hemel voor de Bonnies van St. Bonaventure. In het duel tegen Kevin Bleekers Canisius, speelde Kloof wederom aanvallend als verdedigend op een constant hoog niveau. In de met 86-64 gewonnen wedstrijd tegen Canisius College was Charlon goed voor 15 punten, 4 rebounds, 4 assists, 1 steal en 1 block. Matthias Runs kwam ditmaal niet in actie voor de Bonnies. Canisius College-speler Kevin Bleeker kreeg 7 minuten speeltijd en wist 3 rebounds te pakken in deze wedstrijd.

LSU won de thuiswedstrijd tegen Northwestern met 88-74. Een hoogtepunt was dat Andre Stinger de 39e Tiger speler werd die de 1.000 punten grens overschreed. Shane Hammink kwam in dit duel slechts 8 minuten op het veld waarin hij 4 rebounds en 1 assist liet aantekenen.

Jito Kok  is in zijn tweede jaar al starter bij San Diego University. Zaterdagavond werd de wedstrijd tegen Northern Kentucky met 75-44 gewonnen, waardoor SDU de beste start sinds jaren heeft: 4-0. Kok speelde 26 minuten en had een career high met 12 rebounds, daarnaast had hij 7 punten en 3 blocks.

Tom Koopman wist met The Citadel de tweede wedstrijd op rij te winnen. Ditmaal waren de Buldogs te sterk voor North Greenville 83-53. De jonge Nederlandse center kwam 14 minuten in actie en noteerde 4 punten, 5 rebounds en 3 assists.

Joey van Zegeren speelde vrijdagavond een heel gedegen wedstrijd met Virginia Tech tegen Western Carolina. Het team van Van Zegeren won na een 38-18 ruststand met 79-61. Joey kreeg 20 minuten speeltijd en was goed voor 9 punten, 4 rebounds, 1 assist en 1 block.

Cal State Fullerton, met Floris Versteeg in de gelederen, won verrassend met 86-73 van Santa Clara. De jonge Nederlander kreeg 12 minuten speeltijd. Hij had 3 punten en 1 rebound op het statssheet.

Olaf Schaftenaar won met Oregon State zeer verrassend in het College Park voor bijna 15.000 toeschouwers met 83-90 van Maryland. Olaf speelde 11 minuten mee in deze prachtige en spannende wedstrijd. Hij kwam tot 3 punten, 1 assist en 1 steal.

UNCG behaalde met Jordy Kuiper een gemakkelijke 97-58 overwinning op het NCAA Div. II team van Chowan. De jonge Nederlander kreeg 11 minuten speeltijd en was goed voor 1 punt en 1 rebound.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.