CP3 by Basketball Totaal

Klerkx Uitblinkster Tegen Indonesië

De dames van Oranje 3×3 speelden vandaag twee wedstrijden. Er werd onnodig verloren van de Oekraïne, maar later werd Indonesië eenvoudig opzij gezet. De balans is dus één keer winst en één keer verlies.

De oranje dames zijn als eerste geplaatst en hadden eigenlijk eenvoudig moeten winnen van een matig Oekraïne. Helaas viel het schot niet van buiten en toen de dames inside gingen werden lay-ups eenvoudig gemist. Tel daarbij de vele aanvallende rebounds die de Geel Blauwe dames pakten en de nederlaag was verdiend en verklaarbaar.

Gelukkig betekent een nederlaag niet meteen uitschakeling en was daar het goede herstel in de tweede wedstrijd. Tegen een zwak Indonesië werd eenvoudig gewonnen. Jacobine Klerkx speelde een puike wedstrijd en stond veelvuldig op de vrije worplijn en was trefzeker.

Klerx scoorde in twee wedstrijden 13 punten en staat op een gedeelde 4e in het topscorers klassement.


Foto’s FIBA

Donderdag staan de laatste twee duels in groep A op het programma tegen Nieuw-Zeeland (13.30 uur) en Polen (15.20 uur). Nederland moet bij de eerste twee eindigen in de groep voor een plek in de kwartfinales.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.