CP3 by Basketball Totaal

Klaas de Vries: “Ik zat fout”

Uniek wellicht in de basketballwereld. Een scheidsrechter, die na afloop zijn fout toegeeft. Klaas de Vries deed dat vandaag richting Rotterdam Basketball na de verloren wedstrijden tegen Aris Leeuwarden. Een “call” met gevolgen. “Ik zat fout.” Scheidsrechter Klaas de Vries, die zaterdagavond een cruciale beoordelingsfout maakte in de slotfase, heeft vandaag per mail aan de spelers en de coach zijn verontschuldigingen aangeboden.

Een score van Yannick Franke tilde Challenge Sports met nog iets meer dan een minuut te spelen naar een voorsprong van acht punten. De bonus had voor 9 punten kunnen zorgen en daarmee was de vijfde plaats in de eindrangschikking zo goed als veilig gesteld. De Vries beoordeelde de actie als een aanvallende fout en keurde de score af.

 De Vries geeft aan dat hij na het zien van de beelden tot de conclusie kwam dat hij fout zat. “Dit is niet om als excuus te gaan gebruiken, maar op de plek waar ik stond, kwam het anders over dan de beelden laten zien.” Hij vervolgt: “Neem van mij aan dat ik er enorm van baal en dat het een …gevoel is dat het zo gelopen is.”

“Dus ik hoop dat je mijn excuses wilt overbrengen aan de coach en spelers.”

De spelersgroep reageerde vanmiddag bij de training gelaten, maar ook met bewondering dat een scheidsrechter de moed toont om zijn fout te erkennen.

Complimenten aan scheidsrechter De Vries.

Bron: Rotterdam Basketball

4 reacties

  1. Bas Hendriks

    Verre van uniek…

  2. Jammer van die eerste zin. Waarom moet er nu weer met een zo’n tendensieuze zin begonnen worden. Het is gewoon een goede actie van Klaas die, en dat ben ik zeer met Bas eens, verre van uniek is!

  3. Het is zoals het is. Diegene die het laatste schot of de laatste vrije worp mist is in mijn ogen ook niet de schuldige als je al van schuld kan spreken. Dat geld dan ook voor een scheidsrechter. Je moet er namelijk als ploeg voor zorgen dat je niet in die situatie komt, daar waar een enkele misser beslissend kan zijn. of die nu een van een scheids is of een speler maakt niets uit. En inderdaad zo uniek is dit zeker niet.

  4. Het siert hem. Probleem voor mij als toeschouwer is ook niet dat een scheidsrechter (in mijn ogen) een fout maakt maar wél dat scheidsrechters inconsequent zijn in hun beslissingen. Verder is de houding (attitude) van scheidsrechters zeer vaak negatief.

    Dit geldt niet alleen voor basketball maar ook voor andere sporten en voor alle spelletjes.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.