CP3 by Basketball Totaal

Kings slepen klassieker uit het vuur

Den Helder Kings hebben de klassieker tegen SPM Shoeters Den Bosch in een minimale zege weten om te zetten. De Heldenaren trokken in de Maaspoort met 65-66 nipt aan het langste eind. In de laatste minuut dunkte oud-Bosschenaar Jeroen van der List beide ploegen op gelijke hoogte, waarna Justin Knox na een persoonlijke fout van Tai Wesley vanaf de vrije worplijn de zege veilig stelde. Ali Farokhmanesh kreeg in de zoemer de kans de wedstrijd alsnog in Brabants voordeel te beslissen, maar zijn schot trof geen doel.

SPM Shoeters begon onvoldoende geïnspireerd aan de wedstrijd en sloot het eerste kwart af met het benedenmaatse totaal van 11 punten. Tegen die zwakke start moest de ploeg van Sam Jones feitelijk zo goed als de hele wedstrijd opboksen, want de Kings schoten opmerkelijk sterker uit de startblokken: 11-21. In het tweede kwart haalde Den Bosch weliswaar in intensiteit Den Helder bij, maar niet in punten, waardoor bij de rust de marge nauwelijks was geslonken: 30-39.

Pas diep in het derde kwart kwam Den Bosch langszij (49-49), dankzij vrije worpen van David Gonzalvez, maar verder dan vier punten verschil konden de Brabanders de Noord-Hollanders niet van zich af schudden. In de slotminuut toonde Knox zich uiteindelijk de slimste man op het veld.

Cowells was met 17 punten de Helderse topscorer, Knox deed er 15 bij. Aan de andere kant tekende Tai Wesley voor 18 punten.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – DEN HELDER KINGS  65-66  (11-21, 30-39, 52-53)

20131222 denb_denh 3077 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.