CP3 by Basketball Totaal

Kings pakken de draad weer op

Na twee nederlagen op rij hebben de Helderse Kings de thuiswedstrijd tegen Maxxcom BS Weert aangegrepen om verder te bouwen aan het positieve record. De Kings maakten in de tweede helft gehakt van de Limburgers: 94-55. Bij rust was het verschil marginaal: 34-31. Justin Knox pakte uit met 18 punten en 10 rebounds. Raymond Cowels was de topscorer in de Kingsdome met 22 punten. Bij Maxxcom BS Weert was Jeremy Ormskerk de enige speler die in dubbele cijfers eindigde. Hij maakte 14 punten.

Maxxcom BS Weert begon verrassend goed aan het duel. Een traag en kwalitatief armoedig eerste kwart vormde voor Maxxcom het opstapje naar een 15-22 voorsprong.

Verder zouden de Kings het niet laten komen. Met 9 op 21 driepunters en 22 op 37 tweepunters schoten de Kings over de hele wedstrijd beter dan de Limburgers, die 5 van de 15 driepunters en 13 van de 37 tweepunters binnen zagen vallen. Coach Niels Vorenhout zag dat er weinig eer meer te behalen was in de Kingsdome en liet al zijn spelers opdraven om ervaring op te doen.

De Kings staan door de zege op BSW nu vier punten los van de concurrentie die ook nog aast op de derde plaats. Het heeft er echter alle schijn van dat de strijd om plaats vier zoveel energie van Zwolle, Wijchen en Leiden kost, dat Den Helder – haast ongemerkt – de derde plaats kan kapen.

RTV Noord-Holland sprak na afloop met coach Jean-Marc Jaumin en Quincy Treffers van de winnende Kings. Klik hier voor beide interviews.

 

DEN HELDER KINGS – MAXXCOM BS WEERT  94-55  (9-12, 34-31, 67-46)

20140322 denh_weer 3148 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.