CP3 by Basketball Totaal

Kings op gehoopte vierde plaats

Den Helder Kings staat vierde in de Dutch Basketball League. Precies de plek die Paul Mijnen, de drijvende kracht achter de club, voor dit seizoen als een mooi streven zag. De Heldenaren troefden in Wijchen Matrixx Magixx in een onvervalste vier-punten-wedstrijd af met 78-91. Door die uitslag zakte de thuisclub naar de zesde plaats op de ranglijst. Bovendien heeft de huidige nummer vijf – landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden – een wedstrijd minder gespeeld.

Voor de Kings was het de negende competitiezege op rij. De moeizame NBB Bekerzege op Binnenland meegeteld boekten de Noord-Hollanders zelfs hun tiende overwinning op rij.

Hoewel de wedstrijd met een hoge intensiteit werd gespeeld, kwam de Helderse zege feitelijk nooit werkelijk in gevaar.Coach Jaumin had een beter game plan uitgedacht dan de thuisclub. Dat plan was gebaseerd op veel druk op de zwakke plekken van Matrixx Magixx, een tactiek die zich in de loop van de wedstrijd uitbetaalde. Zelfs toen Magixx een slotoffensief probeerde te ontketenen, hield Den Helder het hoofd koel. De pressie op de Wijchense back court bleef effectief.

Grote man bij de Kings was Emmanuel Ubilla. Hij kwam op twee assists na bijna tot een zeer indrukwekkende triple double: 23 punten, 12 rebounds en 8 assists. Ubilla wilde iedereen laten delen in zijn feestje. Hij probeerde na afloop van de wedstrijd tot drie keer scheidsrechter Antio Sinterniklaas de hand te drukken. Die was echter te druk in discussie met Thijs Vermeulen om de held van het duel op te merken. Bij de derde keer had Ubilla succes en kreeg de hand van Sinterniklaas te pakken. Dat gebaar was tekenend voor de sportieve manier waarop de twee aan elkaar gewaagde kemphanen uit elkaar gingen. Toch liepen tijdens het duel zowel Robbie Sihota als Nick Oudendag tegen een flagrant foul op. En haalde Rogier Jansen zijn traditionele technische fout.

Ook Michaels Schuurs en Jean-Marc Jaumin drukten elkaar na de wedstrijd langdurig de hand. Maar met name Schuurs zal zich in de analyse van de wedstrijd nog wel eens achter de oren krabben. Op de vlotte start van de Kings had zijn team te weinig antwoord. Na tien minuten keek Matrixx Magixx tegen een – op zich overbrugbaar – gat van 14-22 aan, maar tegen die marge bleef de thuisclub in de resterende dertig minuten aanhikken. Zelfs een 10-0 tussensprint was onvoldoende om ook maar één keer langszij te komen bij de Kings. Die namen vanaf de allereerste sprongbal het heft in handen om vervolgens geen enkele ‘lead change’ te dulden.

Een belangrijk verschil zat in het Helderse reboundoverwicht, uitgedrukt in een 39-28 disbalans. Daarnaast liet Wijchen beschamend veel punten liggen op de vrije worplijn, waar slechts 12 van de 26 (!) pogingen werden benut.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – DEN HELDER KINGS  78-91  (14-22, 35-43, 60-66)

20140104 wijc_denh 3081 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.