CP3 by Basketball Totaal

Kings maken eind aan zegereeks Zwolle

Na negen overwinningen op rij heeft Den Helder Kings een einde gemaakt aan de opmerkelijke zegereeks van Landstede. De Zwollenaren gingen in deze competitie voor het eerst onderuit met 70-88. De start was goed (25-15), de rust kon nog (39-33), maar na de pauze namen de Kings duidelijk het heft in handen. Via 50-54 aan het eind van het derde kwart werden Herman van den Belt en zijn mannen voor het eerst dit seizoen met een nederlaag geconfronteerd. Bij de winnende Kings maakte Justin Knox met 12 punten zijn debuut.

Nadat Justin Stommes met een driepunter voor het slotakkoord in de eerste periode tekende (25-15), leek er geen vuiltje aan de lucht voor Landstede Basketbal. De ploeg van Jean Marc Jaumin bleef ondanks de marge van circa 10 punten echter goed bij de les. Ook in de tweede periode behield Landstede de voorsprong, maar van een gelopen race was allerminst sprake. Landstede speelde zonder de overtuiging van een koploper en zag de gasten in het derde bedrijf dan ook steeds dichterbij komen. Via enkele bommetjes van Ties Theeuwkens greep Den Helder zelfs de voorsprong, welke – voorlopig – tot maximaal 6 punten zou uitgroeien (46-52).

Met een achterstand van 4 punten (50-54) begon Landstede Basketbal vervolgens sterk aan de laatste periode. Via een 6-0 run kwam de ploeg opnieuw aan de leiding (56-54), maar vanaf dat moment zou Den Helder het duel domineren. Halverwege het laatste kwart volgden ook nog eens twee technische fouten voor de thuisploeg, met Herman van den Belt en Sergio de Randamie als hoofdpersonen. Het plaatste Den Helder in een zetel en de Zwollenaren speelden vanaf dat moment een verloren wedstrijd. Uiteindelijk liep het verschil nog op naar 18 punten (70-88).

Voor Den Helder Kings betekent de overwinning meer dan alleen de twee winstpunten. Met een verdienstelijk debuut van Justin Knox en een belangrijke uitzege bij – concurrent – Zwolle, ziet de toekomst er immers weer een stuk zonniger uit voor de Noord-Hollanders.

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – DEN HELDER KINGS  70-88  (25-15, 39-33, 50-54)

20131120 zwol_denh 3047 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.