CP3 by Basketball Totaal

Kings halve finalisten na 68-83 zege in Wijchen

Het seizoen voor Matrixx Magixx zit erop. Port of Den Helder Kings gaat door naar de halve finale. De overwinning in wedstrijd twee bood weinig ruimte voor discussie: 68-83. Het was zoals Kings-coach Jean-Marc Jaumin al had aangekondigd: alles mag niets moet. Met die vrijheid toonde Den Helder zich een terecht winnaar van de serie. De verklaringen voor de Helderse suprematie lagen vooral in de breedte van de ploeg en de collectieve prestatie. Rogier Jansen en Justin Knox maakten beiden 15 punten. Voor Magixx was Patrick Richard met 23 punten topscorer in de wedstrijd.

Uiteindelijk wonnen de Kings royaal, maar de tekenen van de overwinning lieten tot na rust op zich wachten. De Helderse coach Jean-Marc Jaumin nam geen blad voor de mond: “Wij speelden hier met vijf tegen acht,” zo bekritiseerde hij de arbitrage. “Dat was niet fijn, want het was moment, na moment, na moment. Dat was pijnlijk om te zien en te beleven.”

Na rust kantelde de wedstrijd. Jaumin gaf voor het tweede bedrijf een compliment aan Den Hartog, Kuut en Corvers. “Wij hebben het negativisme van de eerste helft in de tweede helft kunnen omzetten in positieve energie. In de tweede helft stonden er drie scheidsrechter die goed waren op elke beslissing. Zoals het hoort in de play-offs.”

Het was vooral de Wijchense rebound die Den Helder pijn deed. “Maar,” zei Jaumin: “desondanks winnen wij hier met 15 punten.” Het verschil werd daarbij gemaakt door de Helderse bank. Jaumin: “In de eerste wedstrijd had ik geen bank. Nu had ik een bank. Het is voor mijn prettig om met acht spelers te kunnen spelen.”

Port of Den Helder Kings liep na rust weg bij Matrixx Magixx Wijchen, maar de thuisclub perste er in de slotminuten iets van een wanhoopsoffensief uit. Simpele schoten werden echter gemist en teveel acties kwamen niet uit de verf om Den Helder werkelijk te bedreigen.

Toch sprak de coach van de Kings van “een opluchting”. Jaumin: “Een opluchting voor het project. We wilden bij de bovenste vier eindigen en we werden derde. Nu staan we in de halve finale en dat is goed voor iedereen die gelooft in dit project. Het maakt niet uit wie er nu komt. Alles is een bonus voor ons.”

De volgende tegenstander van de Kings wordt SPM Shoeters, de ploeg die gerust een aartsvijand mag worden genoemd.

Het seizoen eindigde voor Matrixx Magixx dubbel in mineur. Er was niet alleen de nederlaag, er was ook een groot aantal lege plekken op de tribunes in Arcus.

 

Bekijk en beluister hier een samenvatting van de wedstrijd en het commentaar van Jean-Marc Jaumin

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – PORT OF DEN HELDER KINGS  68-83  (19-24, 38-39, 54-64)

20140427 wijc_denh 4006 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.