CP3 by Basketball Totaal

Kings en Port of Den Helder gaan samenwerken

De Kings melden op hun website dat de club gaat samenwerken met Port of Den Helder. De basketballers kunnen een uithangbord bieden voor de activiteiten in de Helderse haven, zoals de offshore ondernemingen, de Koninklijke Marine en de visafslag. Het samenwerkingsverband is dan ook aangegaan om “de positieve ontwikkelingen in de stad meer exposure te bieden.”

Wat de Kings en Port of Den Helder precies samen gaan doen, blijft enigszins verborgen in het enorm wollige taalgebruik van de aankondiging. “Het partnership is gebaseerd op een businessmodel waarbij haven gerelateerde bedrijven kunnen participeren om het gezamenlijke belang van de stad en de haven te promoten.”

Voor de Kings is het samenwerkingsverband aantrekkelijk, omdat: “Den Helder Kings en Port of Den Helder hebben als doelstelling om bedrijven, kennisinstellingen en overheidsinstanties te promoten, faciliteren en verbinden door middel van een unieke vorm van sportsponsoring. Met inspiratie van andere succesvolle sponsorcases is een business model ontwikkelt (ontwikkeld, red.) waarbij vele partijen participeren in een gezamenlijke hoofdsponsoring van Den Helder Kings.”

De laatste zin van de aankondiging bevat een interessant gegeven. Dat zit ‘m vooral in het woordje ‘internationaal’: “Als u participeert in de hoofdsponsoring kunt u gebruik maken van alles wat sportsponsoring op nationaal en internationaal niveau u kan bieden. Topsport biedt daarbij een unieke mogelijkheid om exposure te genereren en haven gerelateerde bedrijven samen te brengen.”

Het lijkt er dus op dat Den Helder Kings met deze samenwerking de financiering wil aantrekken om ook wedstrijden in de Europa Cup te gaan spelen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.