CP3 by Basketball Totaal

Kings Dome zit lang met samengeknepen billen

Het duurde lang voordat Den Helder Kings de thuiswedstrijd tegen Maxxcom BS Weert in winst kon omzetten. De terugkeer van Roman Grigorev in de Limburgse ploeg (nog wel zonder Doekhi) zorgde bij Maxxcom voor een morele opkikker. Lang moest de Kings Dome met samengeknepen billen toekijken. Uiteindelijk zegevierde het Helders collectief, waar in toch meer individuele klasse kon worden aangesproken. Via een marginale voorsprong van slechts 2 punten bij rust won Den Helder Kings met 82-70.

De ploegen hielden elkaar haast perfect in evenwicht. Beide teams waren even zorgvuldig bij balbezit en schoten tegen een vergelijkbaar percentage. Het verschil lag bij de eindafrekening in de rebound. Waar Sjors Besseling met 9 en Kenneth van Kempen met 8 het leeuwendeel van de Weerter rebounds voor hun rekening namen, daar stonden bij de Kings vijf spelers op met een substantiële bijdrage aan het totaal van 39 rebounds. Het was vooral het verschil van 11 rebounds dat Maxxcom opbrak.

Knox (15), Jansen (14) en Ubilla (ook 14) waren de topscorers bij Den Helder Kings. Voor Maxxcom BS Weert maakten Ormskerk (18) en Van Kempen (17) de meeste punten. Grigorev vierde zijn terugkeer met 15 punten, maar kon geen doorslaggevende rol van betekenis spelen in de rebound.

 

DEN HELDER KINGS – MAXXCOM BS WEERT  82-70  (22-22, 46-44, 67-58)

20131214 denh_weer 3067 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.