CP3 by Basketball Totaal

Kings bouwen rustig verder aan koninkrijk

De inzinking waaraan Den Helder Kings in Leiden ten prooi viel, lijkt volledig achter de rug,. De ploeg van coach Jean-Marc Jaumin trok de thuiswedstrijd tegen BC Apollo Amsterdam op overtuigende wijze naar zich toe: 80-59. De Kings bouwden in het tweede kwart hun voorsprong uit naar 22 punten bij rust (45-23). Die marge zou – schommelend – tot het eindsignaal in stand worden gehouden. Alle topscorers in de wedstrijd hadden 14 punten: Aron Royé en Lucas Steijn bij de bezoekers en Rogier Jansen en Raymond Cowels bij de thuisclub.

“Den Helder begon feller dan wij. Wij waren er gewoon met ons hoofd niet bij,” zocht Gian Slagter van BC Apollo na afloop voor de camera van RTV Noord-Holland naar verklaringen. De Amsterdammers speelde inderdaad twee verschillende helften. Voor rust werden ze afgedroogd met 45-23, na rust was het 36-35 in Amsterdam voordeel. “En dat was niet genoeg,” aldus Slagter. “Maar we hebben nog drie wedstrijden en daar moeten we er minimaal één van winnen.”

Die ene zege is dan nodig om de achtste plaats op de ranglijst vast te houden en daarmee de doelstelling van het seizoen – plaatsing voor de play-offs – te realiseren. Amsterdam heeft weliswaar twee punten voorsprong op naast belager Rotterdam, maar ook drie wedstrijden meer gespeeld.

“Tegen elke tegenstander moet je goed starten,” zei Ties Theeuwkens.”Een goede start is nodig om de wedstrijd goed te kunnen afmaken. Tegen Weert deden we dat niet goed. Daar is deze week veel op gehamerd. De coach was vanavond tevreden over hoe wij startten.”

Jean-Marc Jaumin was niet tevreden met het vierde kwart van zijn team. Veel wissels en concentratieverlies gaven de Amsterdammers de kans nog wat terug te doen. Theeuwkens gaf dat volmondig toe: “We hadden hier met meer punten moeten winnen.”

Bekijk hier de interviews met Gian Slagter en Ties Theeuwkens op RTV Noord-Holland.

 

DEN HELDER KINGS – BC APOLLO AMSTERDAM  80-59  (21-11, 45-23, 65-45)

20140329 denh_adam 3156 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.