CP3 by Basketball Totaal

Kings boeken veertiende competitiezege op rij

Den Helder Kings heeft in de Apollohal de veertiende competitiezege op rij geboekt. Gevoegd bij een bekerzege en een gelijkspel in de NBB Beker hebben de Kings nu al zestien duels op rij niet verloren. De overwinning tegen BC Apollo kwam overigens maar moeizaam tot  stand. Het werd 56-63 en dat deels meer geluk dan wijsheid… De Kings klommen door hun zege naar de derde plaats op de ranglijst in de Dutch Basketball League.

Rogier Jansen ontbrak bij Den Helder Kings.

De wedstrijd kende twee volstrekt verschillende gezichten, wat al in de tussenstanden duidelijk naar voren kwam. Den Helder sloot de eerste helft winnend af met 19-41. De tweede helft was voor BC Apollo: 37-22.

Voor de Heldenaren lag een deel van de verklaring  in het feit dat de driepunter in de tweede helft niet viel. Schoten de Kings voor rust 5 van de 10 raak, na de pauze was dat er nog maar 1 van de 10. Ook bij Amsterdam duikelde in de tweede helft het schotpercentage. Kelderde, beter gezegd. Want BC Apollo schoot nog slechts 5 van 19 ballen binnen de driepuntscirkel raak.

Ondanks de enorme draai die de wedstrijd maakte, kon Den Helder voldoende controle op het duel uitoefenen om uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Maar het had zich vooraf ongetwijfeld een andere avond in de Apollohal voorgesteld.

 

BC APOLLO AMSTERDAM – DEN HELDER KINGS  56-63  (14-24, 19-41, 42-50)

20140206 adam_denh 3111 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.