CP3 by Basketball Totaal

Kevin van Wijk wint van Roeland Schaftenaar in de Spaanse LEB-Gold

De Nederlandse forward Kevin van Wijk wist met zijn team Oviedo in eigen huis met 80-66 te winnen van Breogan met de Nederlandse center Roeland Schaftenaar in de gelederen. Door deze zege staat Oviedo met Breogan op de gedeelde derde plaats in de Spaanse LEB-Gold league.

Kevin van Wijk heeft zich, na een wat moeilijke start na zijn college periode, ontwikkeld tot één van de pilaren van het verrassend presterende Oviedo (debutant in de LEB-Gold). Roeland Schaftenaar was eigenlijk te geblesseerd (rug) om te spelen maar werd noodgedwongen door coach Lisardo pas in het derde kwart ingebracht.

Topfavoriet Breogan nam vanaf de start het heft in handen en liep aan de hand van Diouf weg naar een 15-25 voorsprong in het eerste kwart. In het tweede kwart kwam Oviedo steeds dichterbij dankzij het driepuntskanon Diego Sanchez (7 uit 10) en zeven punten op rij van Kevin van Wijk. Daardoor werd de ruststand 37-41.

Na de rust ging Oviedo erop en erover onder aanvoering van een geweldig defensief spelende Kevin van Wijk, die gedurende de wedstrijd op de 3, 4  en 5 positie speelde. Halverwege het derde kwart kwam de geblesseerde Roeland Schaftenaar in het veld en wist Breogan met moeite aan te haken bij Oviedo 62-58.  Oviedo opende het vierde kwart met een 12-0 run ondermeer door een driepunter van Kevin van Wijk. Hiermee was de wedstrijd gelopen en werd het een gigantisch feest in de hal (80-66.).

Kevin van Wijk speelde de volle 40 minuten en was goed voor 13 punten (71%), 9 rebounds, 2 steals en 1 block. De geblesseerde Roeland Schaftenaar kwam slechts 8 minuten in het veld en had 3 punten en 3 rebounds.

Stand LEB-Gold:

 1  BC RIVER ANDORRA MORABANC  11  3
 2  QUESOS CERRATO PALENCIA  11  3
 3  UNION FINANCIERA BTO OVIEDO  10  4
 4  CB BREOGAN LUGO  10  4
 5  FORD BURGOS  9  5

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.