CP3 by Basketball Totaal

Kevin Van Wijk, “Wij zijn veel meer dan een team, wij zijn een groep vrienden”

Kevin van Wijk bagatelliseert de geweldige wedstrijd die hij speelde – 17pts, 11reb, 4 ast. en 3 blocks – tegen koploper BC River Andorra afgelopen weekend. Hij denkt meer aan de weg die voor het team ligt. ‘We zijn erg blij met de overwinning op BC River Andorra (81-79), het is één van de beste teams in de LEB-Gold en ondanks dat het een benauwde overwinning was, was dit een heel belangrijke zege, zeker met het oog op de doelstelling die we hebben dit seizoen.’

Kevin speelde een belangrijke rol in de overwinning, iets dat niet had kunnen worden bereikt zonder de medewerking van het hele team, ‘ik kan alleen mijn best doen en het team geven wat ze nodig hebben, want we moeten als team samenwerken en de opdrachten van de coach uitvoeren’.

De speler van Financiële  Uno Oviedo verwacht komende weekend een moeilijke wedstrijd tegen Ford Burgos. ‘De competitie heeft eigenlijk geen zwakke teams , geen team springt er echt uit en de volgende tegenstander Ford Burgos is wel één van de  favorieten, dus moeten we ons daar nu op richten’ vertelt Kevin. Ook moet je rekening houden met de moeilijkheden van het spelen van uitwedstrijden in Spanje: “Als je ver van huis moet spelen hebben de verre ritten zeker invloed, net als de rumoerige  fans van de thuisspelende teams , dus moet je als team volledig geconcentreerd blijven spelen”.

De effectiviteit van het team is mede door de lijn die de coach heeft uitgezet. Kevin: ‘We spelen erg fysiek, combineren de ervaring van de oudere spelers met de jongeren, waardoor we zowel aanvallend als verdedigend de tegenstander kunnen verrassen,’ verklaart de Nederlandse forward.

De sleutel is volgens Kevin van Wijk, “Wij zijn veel meer dan een team, we zijn vrienden zowel op als buiten het veld en we vormen een hechte groep, waardoor wij we elkaar motiveren. Het was in het begin echt wennen om me aan te passen aan het systeem van Oviedo, daarnaast wordt er hard en zéér intens gespeeld in deze league. Ik weet nu wat ik kan en niet moet doen, waardoor mijn zelfvertrouwen toeneemt”.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.